✰Black Friday Rebellie: Welkom in het Circus!✰

✰WELKOM BIJ DE LAATSTE BLACK FRIDAY – HET CIRCUS!✰
(onder het Bollendak bij Hoog Catharijne, op Utrecht Centraal)
Welkom bij ons Black Friday Bizarriteiten-Circus. Protesteer met ons mee tegen de bizarre dag die Black Friday heet en geniet ondertussen van theatrale acts, poezie en speeches. Samen zorgen we er voor dat dit de laatste Black Friday ooit wordt!
✰WAAROM BLACK FRIDAY?
Black Friday is de dag waarop de internationale overconsumptie van onze planeet wordt gevierd. Met enorme kortingen worden we (web)winkels ingelokt, om kleding en andere spullen te kopen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben.
De prijs van die goedkope spullen wordt ergens anders betaald: in laag ontwikkelde landen werken mensen zich (letterlijk) uit de naad in fabrieken voor een hongerloon en in China wordt een groot deel van alle katoen voor kleding verwerkt in Oeigoerse concentratiekampen. Dit is moderne slavernij.
En wist je daarnaast dat de mode- industrie de twee na grootste gebruiker is van vers water en dat deze industrie meer bijdraagt aan de klimaatcrisis dan de lucht en scheepvaart bij elkaar? De kraan van de kledingproductie wordt steeds verder opengedraaid. Dit zorgt voor een desastreus overschot van kleding. 40% van de kleding die gemaakt wordt, wordt niet eens in winkes gehangen, maar hangt in het magazijn…
✰WAT KUNNEN WE DOEN?
Het mooie is dat we kledingstukken kunnen repareren, vermaken en hergebruiken. Koop kleding bij een kringloop, organiseer een kledingruil of koop het via tweedehands kleding-apps!
Want: het is genoeg geweest.
Het is genoeg geweest met de uitbuiting van miljoenen mensen in landen die al eeuwen worden uitgebuit door de Westerse wereld.
Het is genoeg geweest met het systeem dat ons als consumenten ziet, in plaats van als mensen, en ons het gevoel geeft dat we steeds weer nieuwe spullen nodig hebben om ons goed te voelen.
Daarom organiseert Extinction Rebellion Utrecht op 27 november een corona-proof bizarriteiten-circus-protest. Kom langs, laat je stem horen en kijk ondertussen naar onze Circusshow, vol Acrobaten en Kapitalisme-clowns. Ondertussen kun je luisteren naar inspirerende speeches.
♥ Samen verzetten we ons op creatieve wijze tegen de fast-fashion industrie! ♥
✰We vragen iedereen onderling 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen!✰
Details
Date:

november 27

Time:

15:00 - 17:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Utrecht

Email: xrutrecht@gmail.com
Locatie

Hoog Catharijne Utrecht

Godebaldkwartier 54

Utrecht, Nederland, 3511 DX

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR