Bevrijd de Oeigoeren – Solidariteit lees-in

Achtergrond:
Terwijl de discriminatie van Oeigoeren in China al decennia gaande is, wordt de massale bewaking en gedwongen opsluiting van naar schatting een miljoen Oeigoeren sinds 2017 algemeen beschouwd als een culturele genocide. De Oeigoeren zijn afkomstig uit de regio Xinjiang, zijn een etnische en religieuze minderheid in China en daarom het doelwit van de Chinese communistische regering. Er worden draconische maatregelen opgelegd aan hun burgerlijke vrijheden.
De Oeigoeren ondergaan martelingen, slavernij, gedwongen sterilisatie, het oogsten van organen en gezinsscheiding in de detentiekampen. Ze maken ook stoffen en kledingstukken voor veel huismerken die consumenten in dit deel van de wereld kennen en liefhebben. Onder hen zijn: Apple, Gap, Nike, Puma, en Zara. Maar omdat 20% van het katoen in de wereld afkomstig is van Oeigoerse dwangarbeid, is het een systemisch probleem dat moeilijk te traceren is in een onberekenbare industrie als de mode.
XR Fashion Action NL accepteert dit niet.
Actie:
Als onderdeel van ons Black Friday Rebellion weekend komen we weer samen in solidariteit met de Oeigoerse gemeenschap om te protesteren tegen de genocide. We zijn vereerd om sprekers uit de gemeenschap te mogen verwelkomen, evenals een live uitvoering van het protestlied ‘Made in China’ van Robin Bruisje en Jan Modaal.
Breng spandoeken en protestborden mee uit solidariteit met deze zaak!
Belangrijk: draag een gezichtsmasker en houd ten allen tijde 1,5m afstand.
Details
Date:

november 28

Time:

14:00 - 16:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: contentxrams@protonmail.com
Locatie

Max Euweplein

Amsterdam, Nederland, 1017 RR

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR