Black Friday Rebellion Amsterdam!

Stop overconsumptie. End Black Friday!
Waarom moet Black Friday stoppen?
🆘 Vrijdag 27 november is een zwarte dag voor de planeet. Terwijl de klimaat- en ecologische crises nog steeds verergeren, gooien wij de natuur én onszelf in de uitverkoop. Extinction Rebellion protesteert. Stop Black Friday! Het massaal produceren van consumptiegoederen en kleding zorgt voor extra CO2-uitstoot, torenhoog waterverbruik in de katoenteelt, en het uitbuiten van fabriekswerkers in lage lonenlanden: moderne slavernij. De impact van de fashion industrie is gigantisch en onnodig. Als we nu stoppen met het produceren van kleding, hebben we genoeg voor twintig jaar.
🛍️ Samen met XR NL Fashion Action organiseren lokale groepen van Extinction Rebellion op Black Friday, over een week, acties in Almere, Amsterdam, Castricum, Enschede, Eindhoven, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen met als belangrijkste eis: End Black Friday.
In Amsterdam:
✅ A.s. vrijdag 27 november is het Black Friday. Onze boodschap? Just don’t buy it. Refuse, reduce, reuse, recycle and rebel. Stop overconsumptie! End Black Friday! We organiseren verschillende acties en evenementen in de binnenstad van Amsterdam.
⏩ Het idee is dat kleine groepen rebellen gedurende de dag hun eigen acties zo gedecentraliseerd en coronaproof mogelijk uitvoeren. Heb je nog geen groepje (affiniteitgroepje; AG)? Geen zorgen! Kom op vrijdag vanaf 11:00u naar het Spui en dan kun je je ter plekke aansluiten bij een actie.
Wat je kunt verwachten?
⭐Guerrilla repair en brei-in;
⭐Pop-up workshops om kleding te repareren;
⭐Educatie over het giftige systeem en hoe mode daarmee te maken heeft;
⭐Straattheater;
⭐Dansen door de straten in de TOXIC SYSTEM RAVE;
⭐en nog veel meer.
Meedoen?
➡️ Kom op vrijdag om 11:00 uur naar het Spui in Amsterdam. Neem je vrienden & mondkapje mee!
➡️ Oja zet jezelf nog even op aanwezig in het Facebook event en vul dit formulier in:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeHsscwCZLdT3…/viewform
➡️ Meer weten? Zie onderstaande uitleg van de acties.
Meenemen:
🛍️Je circus outfit
🛍️Banners
🛍️Protestborden
🛍️Je oude kleding of stoffen om te repareren
🛍️Mondkapje
🛍️Lunch
Meer info per actie – welke acties zijn er?
⭐Hub
Het centrale punt (waarschijnlijk op het Spui) waar je vragen kunnen stellen over de acties, je kunt leren om te naaien en repareren (bijvoorbeeld om een ​​Guerrilla Repair te doen), je flyers en stickers kan ophalen. We hebben nog mensen nodig om deze hub de hele dag door te runnen.
⭐Toxic system rave
We herschreven de songtekst van Toxic van Britney en maakten een eenvoudige danschoreografie (zoals Discobedience tijdens de Septemberrebellie)
Wat? een flashmob doen binnen / buiten winkels.
Meedoen met de Toxic System Rave? Check out het filmpje en leer het dansje! Bekijk deze instructievideo: https://www.youtube.com/watch?v=86A1uqpzStY.
Dresscode? Toxic system (oftewel zakelijk zwart / grijs met roze / rode accenten)
Hier is de actiegids voor deze actie: https://drive.google.com/…/1Tvkd8gsf8v8…
⭐Guerrilla-repare
Brei- en guerrillarepare sessies zijn bedoeld om mensen te laten zien dat je geen nieuwe kleding hoeft te kopen. Hiermee biedt XR het winkelend publiek een alternatief aan.
Hier is de actiegids voor deze actie: https://drive.google.com/…/1Tvkd8gsf8v8…
Neem je oude kleding/stoffen mee!
⭐Flyeren / posteren
Je kunt de straat op gaan en naar winkels gaan om flyers uit te delen en met mensen te praten over waarom ze winkelen. De flyers haal je op bij de hub. Ga in gesprek met het publiek. Vraag of ze hebben nagedacht over het giftige systeem dat hun winkelen ondersteunt (we doen dit op een manier om met mensen om te gaan, en hun consumentengewoonten niet beschamen, dus eerdere GC-training zou een pluspunt zijn).
Je kunt ook flyers in kleding stoppen om te verkopen of posters ophangen in kleedhokjes in winkels.
✅Tot slot
Op de dag zelf kunnen er nog een aantal dingen veranderen qua tijd en locaties. Houd daarom goed onze Facebook, Instagram in de gaten en meld je via een PM aan voor onze broadcast app.
Details
Date:

november 27

Time:

11:00 - 20:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: contentxrams@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR