Blik op het Klimaat | Projection Action

Wij hebben JOU nodig om een foto van jezelf te maken met een protestbord en stuur/upload deze vóór maandag 20 april naar ons toe (foto’s worden alleen voor dit doel gebruikt), en samen kunnen we verbondenheid en kracht laten zien. Lees verder om meer te weten te komen over onze actie!
In deze tijden van crisis en fysieke afstand moeten we samen optrekken. We moeten creatieve manieren vinden om te vechten voor wat we in geloven. We moeten onze regeringen eraan herinneren dat de maatregelen die nu worden genomen langetermijngevolgen zullen hebben, zowel voor ons als voor onze toekomstige generaties. De coronacrisis impliceert systemische veranderingen en het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze veranderingen hebben klimaatrechtvaardigheid als een prioriteit.
Klimaatverandering is de meest urgente bedreiging voor onze beschaving. Voorspellingen worden elke dag erger en onze kansen om deze crisis te keren zijn snel aan het vervagen. Over de hele wereld zijn gemeenschappen al getroffen door stormen, droogte, hittegolven, … duizenden mensen hebben hun huis al verloren en de verwachting is dat er miljarden mensen ontheemd zullen raken vanwege klimaatcatastrofes. Toch weerspiegelt geen van onze acties de dringendheid van de situatie.
De fossiele brandstoffenindustrie is de hoofdoorzaak van de opwarming van de aarde. Niet alleen vernietigen ze hele ecosystemen door het boren van olie, maar grote bedrijven als Shell en Exxonmobil hebben ook actief de strijd tegen de klimaatverandering in gevaar gebracht. Ze zijn al jaren op de hoogte van het rampzalige effect van hun extractiemethoden, maar toch blijven ze klimaatontkennende groepen financieren en geven ze miljoenen uit aan lobbywerk. De enige manier om een einde te maken aan deze massale industrie is door actief te weigeren zich ermee bezig te houden, en elke lokale overheid heeft de macht om dat te doen.
24 april is een wereldwijde dag voor klimaatacties. We hebben besloten die dag ter ondersteuning van dit protest een enorme collage van foto’s van iedereen te projecteren op het gemeentehuis van Maastricht. In de COVID-omstandigheden zullen we toch als burgers van Maastricht en burgers van de wereld onze gemeente vragen om concrete acties te ondernemen tegen de fossiele-brandstofindustrie.
Doe met ons mee op de 24e door NU uw foto te UPLOADEN (https://drive.google.com/drive/folders/1EJmKct–tm1QF5Q4ElFc6pcmHNz_8EDw) en laten we samen de wereld en de gemeente Maastricht zien dat we deze keer niet langer zullen accepteren om genegeerd te worden. Nodig je vrienden uit en deel het evenement!!

Details
Date:

april 24

Time:

16:00 - 17:30

Locatie

Maastricht- Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR