Betrokken besluitvorming = Burgerberaad

Tijdens de kabinetsformatie zal de invoering van een Burgerberaad voor het klimaat een van de onderwerpen zijn. Ook vanuit gemeenten en provincies is er belangstelling voor dit middel om burgers actiever te betrekken bij besluitvorming. Hoe kan zo’n Burgerberaad eruit zien? Over dit thema gaan een aantal specialisten in gesprek.

Dit ‘Burgerberaad café’ is een initiatief van Studium Generale in samenwerking met Extinction Rebellion Deventer & omstreken, en wordt gefaciliteerd door Saxion.

Met:
Annette Nobuntu Mul (Oprichter Ubuntu-society & Executive Coach)
Mirjam de Pagter (Projectleider Burgerberaad – G1000landbouw)
Beau Warbroek (Bestuurskundige UT & Scientists4Future)
Richard Engelfriet (Gespreksleider/columnist)

Hoe werkt een Burgerberaad precies in de praktijk? Wat vraagt het van het lokale bestuur en welk probleem lost het op? In dit programma nemen we voors en tegens, nut en noodzaak van betrokken besluitvorming via Burgerberaad onder de loep vanuit het vertrekpunt Indaba. Dit is een oud Zoeloegebruik dat is ingezet tijdens de slotfase van de klimaattop in Parijs. Annette Nobuntu Mul legt uit hoe Indaba werkt en hoe we hier van kunnen leren. Mirjam de Pagter vertelt over Burgerberaad zoals ‘G1000’ dat helpt initiëren, met onder meer de stad Utrecht als casus. Bestuurskundige en energietransitie-expert Beau Warbroek is tafelheer en zal vanuit die positie kritische vragen stellen. Richard Engelfriet is gespreksleider en start de bijeenkomst met een loflied op de democratie.

Je kunt de livecast volgen en meepraten in de chat via saxion.nl/studiumgenerale.

Blijf op de hoogte!
In een brede samenwerking organiseren we verschillende meetings en activiteiten over het Burgerberaad Deventer.

Kun je niet de 20ste en/of wil je op de hoogte blijven van het Burgerberaad-initiatief in Deventer? Laat dan hier je gegevens achter! Heb je vragen of wil je op een andere manier reageren? Stuur een mail naar BurgerberaadDeventer@gmail.com .

Details
Date:

april 20

Time:

19:00 - 20:00

Evenement Categorie:

Anders, Lezing, Meeting

Event Tags:

Burgerberaad, Lezing, Lokaal bestuur, Open Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Deventer e.o.

Email: xrdeventer@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR