Fietsen For Future – Amsterdam Global Climate Strike

Fietsen voor een rechtvaardige energietransitie!
Terwijl de een na de andere klimaat ramp zich voltrekt en de tijd om onze emissies te verlagen bijna verstreken is, kiest de gemeente Amsterdam, onder leiding van het ´groenste´ college ooit, voor maatregelen die enerzijds niet groen, en anderzijds niet rechtvaardig te noemen zijn.
Het college, dat in allerlei ronkende beleidsdocumenten en pretentieuze mediacampagnes probeert over te komen als buitengewoon groen, kiest in de praktijk voor valse oplossingen zoals energievoorziening in de vorm van een biomassacentrale en het vernietigen van de Lutkemeerpolder om daar het zoveelste distributiecentrum te bouwen.
Daarnaast neemt zij niet de juiste verregaande stappen richting een rechtvaardige energietransitie, de Amsterdamse haven is bijvoorbeeld nog voor 70% gebaseerd op de handel in fossiele brandstoffen, een strategie om dit per direct te verminderen ontbreekt geheel.
Ten slotte vinden wij het zeer onrechtvaardig dat de rekening van de klimaatmaatregelen en de nadelige effecten worden gelegd bij de burgers van Amsterdam. Wij denken dat de energietransitie Amsterdam veel kansen zou kunnen bieden, helaas zien wij dat in de huidige aanpak de voordelen, in de vorm van riante subsidies, voornamelijk bij de grote vervuilers komen te liggen, en de lasten bij de bewoners.
Wij eisen dat:
1. De gemeente Amsterdam stopt met greenwashing campagnes en kiest voor echte rechtvaardige en duurzame oplossingen
2. Huishoudens en burgers van Amsterdam niet opdraaien voor de kosten van de energietransitie maar dat die rekening betaald wordt door bedrijven die de afgelopen decennia geld hebben verdiend met klimaatvernietiging als gevolg.
3. De Lutkemeerpolder behouden blijft en dat lokaal produceren en consumeren wordt gepromoot.
4. Er een nieuwe Transitievisie Warmte komt, die niet afhankelijk is van biomassa en afvalverbranding en daarmee een stop op de biomassacentrale in Diemen.
5. Burgers van Amsterdam bij alomvattende kwesties direct mee kunnen beslissen.
Ben je het hiermee eens? Fiets dan mee!
Op 25 september, de internationale klimaatdag, gaan wij weer de straat op. Wij roepen iedereen op om zich aan te sluiten en je stem te laten horen voor klimaatrechtvaardigheid! De fietsdemonstraties beginnen in de Lutkemeerpolder, bij de beoogde Biomassa centrale in Diemen en bij het Homomonument naast de Westerkerk.
Om 16.00 komen allen aan op het museumplein waarna we verder fietsen naar de Stopera en onze eisen aan het college duidelijk maken!
Details
Date:

september 25

Time:

16:00 - 18:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

Museumplein

Amsterdam, Nederland, 1071 DJ

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR