Klimaat Actie Picknick

Kom vrijdag 25 september tussen 14.00 & 16.00 met een eigen kleedje op het H.J. Van Heekplein zitten voor een groene, sociale en gezonde toekomst.
Dat is het plein waar op zaterdag de markt is 🙂
We zijn waarschijnlijk met teveel mensen zijn om veilig voor het Stadhuis te kunnen zitten, dus dit is verplaatst.
Over de hele wereld wordt er deze dag (waar mogelijk) actie gevoerd. Omdat er helaas nog steeds veel te weinig gebeurt voor een groene & gezonde toekomst. Wil jij ook je stem laten horen? Laten weten dat het echt anders moet. Laten weten aan de Gemeente Enschede dat ze de klimaatcrisis & ecologische crisis serieus moeten nemen, dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen. Het goede voorbeeld moeten geven. Juist nu. Kom vrijdag 25 september met een kleedje voor het Stadhuis zitten tussen 14.00 en 16.00. Zo kunnen we vreedzaam actievoeren & genoeg afstand van elkaar houden. Neem zelf eten, drinken, een protestbord en/of muziekinstrument mee.
Op vrijdag 25 september vinden overal ter wereld demonstraties en manifestaties plaats, allemaal aangepast aan de Covid-19-omstandigheden. De stakingsbeweging Fridays for Future heeft deze dag tot wereldwijde klimaatactiedag gemaakt.
De afgelopen maanden heeft de Covid-19-pandemie activisten gedwongen nieuwe manieren van protest te vinden en digitaal activisme te gebruiken om klimaatactie te eisen, aangezien marsen niet gepast waren. 25 september is de eerste wereldwijde actiedag van het jaar.
De komende maanden en jaren zullen cruciaal zijn om te zorgen voor een veilige route richting minder dan 1,5 ° C opwarming, een doelstelling die is vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs. Als we de risico’s van het veroorzaken van onomkeerbare kettingreacties buiten de menselijke controle willen minimaliseren, moeten we nu actie ondernemen. Het is daarom essentieel dat de klimaatcrisis niet wordt vergeten in de schaduw van het coronavirus, maar als de hoogste prioriteit wordt beschouwd. Fridays For Future blijft protesteren zolang de exploitatie van de natuur wordt voortgezet. De vorm van protest zal worden aangepast aan de lokale Covid-19-omstandigheden en op plaatsen waar fysieke actie zal plaatsvinden, zullen deelnemers worden gevraagd om voorzorgsmaatregelen te nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen. In gevallen waarin fysiek protest ongepast is, zullen we ons in plaats daarvan wenden tot digitale actie.
“De pandemie heeft ons laten zien dat politici de kracht hebben om snel en consistent te handelen met de best beschikbare wetenschap. Maar zelfs niet tijdens een pandemie is de klimaatcrisis opgeschort. Er zijn geen maatregelen genomen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen op een duurzame en rechtvaardige manier te verminderen. De investeringen van een miljard dollar die nu worden gedaan om de pandemie en de nasleep ervan aan te pakken, moeten in overeenstemming zijn met het Akkoord van Parijs ”, zegt Eric Damien van Fridays For Future Kenya.
“Als je de klimaatcrisis daadwerkelijk ervaart, begrijp je de urgentie van de situatie. Miljoenen verliezen hun huis en levensonderhoud, dit kan niet langer bestaan ​​in een vacuüm. We hebben wereldleiders nodig om de mensheid voorrang te geven boven hebzucht. De jongeren zullen steeds weer bij elkaar komen – elke keer meer strategisch en verenigd dan ooit tevoren ”, zegt Disha Ravi van Fridays For Future India.
Details
Date:

september 25

Time:

14:00 - 16:00

Evenement Categorie:

Actie, Community

Organisator

Extinction Rebellion Enschede

Email: xrenschede@protonmail.com
Locatie

Hendrik Jan van Heekplein

Enschede, Nederland, 7511 HN

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR