Klimaat- en ecologie protest Provinciehuis Noord-Brabant

Vrijdag 15 mei debatteert de Noord-Brabantse Provinciale Staten over het nieuwe bestuursakkoord. Met een corona-proof protest laten wij Brabanders zien dat wij ons zorgen maken over het klimaat- en milieubeleid in onze provincie.
De klimaatcrisis en ecologische crisis vragen om creatieve oplossingen, ook de culturele sector is daarom belangrijker dan ooit!
π–πšπ­ 𝐒𝐬 𝐑𝐞𝐭 𝐒𝐝𝐞𝐞:
πŸ‘–Β In verband met corona kunnen we niet met grote groepen actie voeren. Daarom zullen we broeken verzamelen van bezorgde Brabantse burgers en deze uitleggen voor het provinciehuis in Den Bosch. De actie lijkt op de schoenenactie laatst in Den Haag:
π‡π¨πž 𝐀𝐚𝐧 𝐒𝐀 𝐦𝐞𝐞 𝐝𝐨𝐞𝐧?
πŸ‘–Β lever een broek voor aankomende donderdag 14 mei in bij één van de verzamelpunten in Den Bosch, Breda, Eindhoven, Tilburg (Oud Noord) of Helmond. Wij zorgen ervoor dat jouw broek vrijdag in Den Bosch komt.
πŸ‘–Β Stuur ons een privΓ© bericht zodat we het adres kunnen doorgeven waar je jouw broek kan afgeven. Je kan ook mailen naar xrbrabant@protonmail.com of xrdenbosch@protonmail.com
πŸ‘–Β Als je jouw broek graag terug wilt plakken we een sticker op de broek met een nummer en kan je jouw broek later bij het verzamelpunt weer ophalen. Overige broeken geven we af bij de kledinginzameling.
———————————————————————————
De bezorgde Brabanders roepen het bestuur van Noord-Brabant op om de leefbaarheid van de Aarde voorop te stellen in het beleid. Niet economische groei, maar de leefbaarheid op onze Aarde moet een randvoorwaarde zijn van het beleid van de provincie. De beslissingen die we de komende jaren maken zijn bepalend voor de toekomstige leefbaarheid op onze planeet. Zonder leefbare planeet is ook economische groei niet mogelijk.
De coronacrisis laat zien dat Brabanders heel snel kunnen anticiperen op een nieuwe situatie, gebruik dit voor de aanpak van de klimaatcrisis. Wij roepen de Provinciale Staten op om eerlijk te zijn over de klimaatcrisis en ecologische crisis. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige systeemverandering. Laat burgers op een geΓ―nformeerde manier meebeslissen en geef ruimte voor genuanceerde burgerparticipatie. Doe wat nodig is om biodiversiteitsverlies en klimaatverandering tegen te gaan en doe dit op een rechtvaardige manier.
Details
Date:

mei 15

Time:

9:30 - 11:30

Organisator

Extinction Rebellion Brabant

Email: designconsultgamunity@gmail.com
Locatie

Brabant

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR