Klimaatalarm Almere 2021

🌏De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Met kans op mislukte oogsten, overstromingen, hittegolven watertekorten en uitstervende diersoorten. Onze keuzes hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen. Dit vraagt om een eerlijk klimaatbeleid.
Het moet en het kán anders! Laten we samen het roer omgooien en kiezen voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende water! Laten we kiezen voor groene oplossingen in plaats van vervuilende bedrijven. Laten we kiezen voor nu in plaats van uitstel.
De Almeerse klimaatcoalitie komt in actie. Drie dagen voor de verkiezingen laten we in heel Nederland het Klimaatalarm horen. ✊Natuurlijk doen we dat veilig en we houden ons aan de coronamaatregelen.
Kom op 14 maart 2021 om 14:00 uur naar Het Lumièrepark in Almere, of neem online deel.
De Almeerse klimaatcoalitie maakt zich hard voor een groen Almere. Onze stad moet en kan duurzamer. De energietransitie gaat te langzaam. In dit tempo halen wij de doelen van het Parijs klimaatakkoord niet. Kunnen we hier blijven wonen bij een stijgende zeespiegel? Wat betekent droogte en temperatuurverandering voor de Flevolandse biodiversiteit? Welke duurzame kansen biedt Almere als jonge stad? Hoe kijken we aan tegen de uitbreiding van vliegveld Lelystad of de komst van grote datacentra naar Flevoland? Hoe dragen wij bij aan een eerlijker klimaatbeleid?
Samen laten we onze stem horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en goede woningen voor iedereen. Als burger doen wij ons best, maar er is meer nodig. Lokaal in Almere, in Nederland en daarbuiten. Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om versneld te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar. 🌱
We roepen alle Almeerders op om mee te doen. De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger of geef je organisatie op als partner. Samen maken we het Klimaatalarm ook in Almere groot! Meer informatie vind je op www.klimaatalarm2021.nl
👉AANMELDEN
We vragen iedereen die fysiek of online deel wil nemen om zich via www.Klimaatalarm2021.nl aan te melden. Dit helpt met communicatie over eventuele wijzigingen van ons plan en de afspraken met de gemeente, bijvoorbeeld over een maximum aantal deelnemers. Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen live op 14 maart in het Lumièrepark op 1,5 m afstand, of online vanuit huis.
Heb je vragen of wil je helpen? Stuur een mail naar klimaatalarmalmere@gmail.com
Details
Date:

maart 14

Time:

14:00 - 15:15

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Klimaatalarm Almere

Email: klimaatalarmalmere@gmail.com
Locatie

Lumièrepark

Almere, Nederland

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR