Klimaatstrijd in Crisistijd #1

Kom kijken bij de eerste editie van de webinar serie Klimaatstrijd in Crisistijd! Dit keer met het thema: Klimaatactivisme in tijden van Covid-19
Sprekers: Faiza Oulahsen (Greenpeace Nederland campagneleider Klimaat en Energie), Kitty Jong (vicevoorzitter FNV Vakbond), Nina (Code Rood / Shell Must Fall), Robin Bruisje (Extinction Rebellion NL). Moderator: Kauthar Bouchallikht (freelance journalist, moderator, coƶrdinator en campaigner).
Het afgelopen jaar was een historisch jaar voor de klimaatbeweging; de demonstraties waren nog nooit zo groot en, ondanks dat beleid tot dusver uitbleef, kon niemand meer om de groeiende klimaatbeweging heen. Maar nu zet de corona-pandemie een streep door al onze geplande protesten en lijkt het erop dat onze eisen voor een rechtvaardige transitie weer onderaan de lijst zullen belanden.
In dit panel gaan we in gesprek met activisten van verschillende groepen uit de Nederlandse klimaatbeweging. Wat zijn de strategische uitdagingen waar deze groepen nu voor staan en hoe gaan ze hier mee om? Wat zijn de kansen en risico’s voor de beweging als geheel, nu we geen massaprotesten en bijeenkomsten meer kunnen organiseren?
Ook in internationaal perspectief is er een grote kloof tussen de massale protesten en het klimaatbeleid. De coronacrisis wordt nu overal aangegrepen om de klimaatcrisis verder te negeren, maar tegelijk worden ook nieuwe campagnes en nieuwe vormen van strijd ontwikkeld. Wat zijn de hoopgevende internationale voorbeelden van verzet, klimaateisen of beleid waar we hier ook iets mee zouden moeten?
Meld je hier aan:Ā https://act.gp/klimaatstrijd-in-crisistijd
Aankomende edities:
Dinsdag 21 april – Klimaatstrijd in Crisistijd #2: Systeemverandering en rechtvaardige transitie
Dinsdag 28 april – Klimaatstrijd in Crisistijd #3: Covid-19, industriĆ«le landbouw en het kapitalisme

Details
Date:

april 14

Time:

20:00 - 21:15

Locatie

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR