[BESLOTEN EVENEMENT] Lancering van Nopulence, het ‘label van niks’ van XR

UPDATE: De combinatie van de slechte weersvoorspelling en de stijging van het aantal coronavirusgevallen heeft er helaas voor gezorgd dat dit evenement naar een binnenlocatie met zeer beperkte capaciteit moet worden verplaatst en hiermee een besloten evenement zal zijn. Dit breekt ons hart en we hopen dat jullie de lancering nog steeds online zullen volgen! [Meer info hierover volgt nog.] De gerelateerde workshops gaan door zoals gepland. 

 

Met het klimaat is het niet best gesteld en het water staat de mensheid onderhand aan de lippen. De kledingindustrie is helaas een grote vervuiler en is daarnaast doortrokken van uitbuiting van mens, dier en natuur. Dat kan zo niet langer!

 

Activisten van klimaatbeweging Extinction Rebellion lanceren op zaterdag 26 september daarom een ‘label van niks’: Nopulence.
Met Nopulence laat Extinction Rebellion haar visie op het concept kleding zien. We hebben hier genoeg. Laten we waarderen wat we hebben. Koop niks, maak het zelf, repareer en rebelleer! Maak een actieoutfit en ga de straat op om actie te voeren voor het klimaat. Nopulence is haute couture voor activisten.

 

Een groep van activist-ontwerpers uit Amsterdam, Castricum, Utrecht en Hardinxveld-Giessendam werkte 5 maanden aan deze ‘collectie van niks’. Het label is egovrij en niet commercieel. Het label staat voor diversiteit en inclusie. De kleren zijn niet te koop, maar zijn beschikbaar voor actievoerders.

 

Programma:

13.45: praatjes (o.a. Janice Deul) + muziek.
14.00: presentatie van 18 outfits van niks!
14.20: demonstratieve mars.

Gerelateerde workshops:

Naast een collectie van niks bestaat het label uit workshops repareren, naaien en blockprinten:
5/9    11:00 – 13:00   – Repareerworkshop
25/9  14:00 – 17:00  – What on Earth happened to my shirt!
27/9  12:00 – 13:30  – Uitsterven of Samenwerken [Lezing]
27/9  14:00 – 17:00  – The edele kunst van het blockprinten

 

De lancering van Nopulence is onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week!
Check ook nopulence.com, instagram.com/nopulence.nl
Details
Date:

september 26

Time:

13:45 - 15:00

Organisator

Extinction Rebellion

Email: stofenas@hotmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR