Landelijke actiedag – Rabobank Rebellie

Op de actiedag van vrijdag 18 juni spreken we samen met lokale groepen, AG’s en rebellen de Rabobank door heel Nederland aan op haar rol in het financieren van de klimaatcrisis. Volg onze telegram om te zien hoe we dit samen doen!
http://t.me/XRLandbouw

De actiedag is onderdeel van de Rabobank Rebellie.

Voor meer info over de actiedag volg onze telegram, en lees alles in de actie-handleiding.

Om haar imago hoog te houden zegt de Rabobank te verduurzamen, terwijl ze tegen krimp van de veestapel lobbyt. De bank adverteert trots over haar samenwerking met Ekoplaza, maar investeert in Nederland ondertussen €26 miljard in industriële landbouw tegenover €1 miljard biologisch – minder dan haar €1,5 miljard investeringen in de productie van kunstmest en pesticiden. Boeren die over willen stappen naar biologisch, vinden geen gehoor.

Van productie tot innovatie en van kennisontwikkeling tot lobby: de Rabobank is betrokken, en promoot de industriële landbouw en intensieve veeteelt. Omdat ze 85% van de Nederlandse landbouw financiert, bepaalt de bank in grote mate hoe onze landbouw eruit ziet én gaat zien.

Het doel van de Rabobank Rebellie
De Rabobank heeft de industriële landbouw mede gecreëerd en houdt haar in stand. De bank staat de transitie naar een duurzame, eerlijke en gezonde landbouw in de weg. Toch is dit géén smeercampagne. We voeren actie om ons destructieve landbouwsysteem zichtbaar te maken, en nemen Rabobank als voorbeeld van de grote bedrijven die van dit systeem profiteren.

Op termijn hopen we zo Rabobanks destructieve aandeel in ons landbouwsysteem drastisch om te buigen. Ook laten we met deze rebellie Rabobank’s leden weten waar hun spaargeld in geïnvesteerd wordt, en stellen we boeren in staat zich uit te spreken over Rabobanks beleid.

Blijf op de hoogte van deze actie en de rest van de campagne: http://t.me/XRLandbouw
Details
Date:

juni 18

Time:

10:00 - 18:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

XR Landbouw & lokale XR-groepen

Email: XRLandbouw@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR