Lezing: Klimaat en ecologische crises – hoe zit het en wat kunnen we doen

Lezing over de klimaat- en ecologische crises in relatie tot corona: hoe zit het en wat kunnen we doen? Waarom kunnen we na corona niet terug naar normaal? Hoe is corona gelinkt aan klimaatverandering?
Onze wereld kampt met allerlei crises: de klimaatcrisis, ecologische crisis, sociaal-economische crisis, en nu de coronacrisis. Een crisis die bedreigt wat ons dierbaar is, en voor velen hun inkomen, hun gezondheid, of hun leven op het spel zet. Een crisis die de scheuren in onze samenleving, in ons systeem blootlegt, en de meest kwetsbaren het hardst treft. Nederland is aan het teruggaan naar “normaal” en veel andere landen zijn ook bezig uit lockdowns te komen. Wij vinden dat we niet terug kunnen naar hetzelfde normaal als hiervoor, maar een nieuw normaal moeten creëren.
In dit praatje gaan we in op de overlappende crises die ons bedreigen, hoe we kunnen werken aan een andere toekomst dan het doembeeld dat we zo vaak als onontkoombaar zien, en hoe we hier allemaal samen uitkomen.
Inloop vanaf 19:00 uur.
Uiteraard zullen de coronamaatregelen nageleefd worden tijdens dit evenement
Details
Date:

augustus 24

Time:

19:30 - 21:30

Evenement Categorie:

Lezing

Organisator

Extinction Rebellion Amersfoort

Email: XRAmersfoort@protonmail.com
Locatie

De War

Geldersestraat 6

Amersfoort

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR