Luchtalarm=Klimaatalarm Rouwcirkel Allerzielen

Op maandag 2 november, tijdens Allerzielen, vormen we voor het stadhuis van Deventer een rouwcirkel om aandacht te vragen voor klimaat en biodiversiteit. Dit doen wij tijdens het maandelijkse luchtalarm. Iedereen is welkom om vanaf 11:45-12:15uur hieraan deel te nemen.
Onze groei- en graai-economie en klimaatverandering vormen een gevaar voor al het leven op Aarde. Met de rouwcirkel zetten we het dagelijks leven (inclusief het verkeer) letterlijk even stil.
Ieder van de deelnemers aan de rouwcirkel gaat staan voor een uitgestorven of met uitsterven bedreigde plant- of diersoort. Ook is er aandacht voor mensen elders op de wereld die als gevolg van de klimaatcrisis door storm, overstroming of bosbrand om het leven zijn gekomen, of wiens voortbestaan wordt bedreigd door mislukkende oogsten als gevolg van steeds extremere weersomstandigheden. Mensen in landen als Brazilië en de Filippijnen die zijn vermoord of ‘verdwenen’ vanwege hun strijd om behoud van natuur en milieu, worden in de rouwcirkel eveneens herdacht.
We zorgen er voor dat de bijeenkomst veilig is voor jong en oud, en dat de corona-voorschriften voor een demonstratie in acht worden genomen.
Meer info: XRDeventer@protonmail.com www.extinctionrebellion.nl

 

Details
Date:

november 2

Time:

11:45 - 0:15

Evenement Categorie:

Actie, Meeting

Organisator

XR Deveneter & omstreken

Email: xrdeventer@protonmail.com
Locatie

voor het Stadhuis

Grote Kerkhof 1

Deventer

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR