Mobilisatiedag Oost-Nederland

 

Na de klimaatrebellie van Extinction Rebellion in oktober 2021 in Den Haag en de mislukte klimaatconferentie van Glasgow de daarop volgende maand is de strijd om een gezonder klimaat nog niet gestredenā€¦ Maak jij je ook zorgen over het gebrek aan vooruitgang en wil je op een positieve zinvolle manier van je laten horen?

We organiseren op 7 mei een Mobilisatiedag voor rebellen uit Oost-Nederland. In de eerste plaats met het oog op de grote landelijke XR-actieweek tegen de fossiele industrie en subsidies van 19 t/m 24 mei. Maar ook willen we geĆÆnteresseerde nieuwe en potentiĆ«le activisten verwelkomen en klaarstomen voor protest in de rest van 2022. Ook ervaren XR-rebellen zijn welkom! Er is voor iedereen wat te halen, en in uitwisseling met zoveel gelijkgestemden natuurlijk ook voldoende te brengen.

De Mobilisatiedag staat in het teken van het leren kennen van de (deelnemers aan) lokale XR-groepen van Deventer Zutphen / Apeldoorn, Deventer, Enschede, Zutphen en Zwolle. Maar kom je uit andere plekken in het Oosten van het land, dan ben je natuurlijk evenzeer van harte welkom!

Dus, Drentenaren, Groningers en Friezen, Sallanders, Twentenaren, Achterhoekers en al die anderen: kom mede-rebellen leren kennen, ontdek en geef mede vorm aan wat onze vorm van protesteren is, doe inspiratie op, ontmoet nieuwe mensen en oude bekenden, ga met elkaar in gesprek, word getraind, doe aan groepsvorming, samenwerking en maak samen protestmaterialen.

Het programma is als volgt:

09:30 deur open, inloop met koffie en thee

10:00 opening en kennismaking

10:45 keuzemenu workshops I: vlaggen/kleding bestempelen; intro Welkom bij XR; Communicatie: hoe praat ik met mijn omgeving; de-escalatietechnieken theorie en praktijk

11:45 Affiniteitsgroepen

12:30 lunchpauze

13:30 info over Rebellie 19-24 mei in Rotterdam

14:00 gezamenlijk actielied oefenen

14:15 keuzemenu workshops II: vlaggen/kleding bestempelen; alles wat je moet weten van de juridische kant van XR-acties; actieliederen zingen; kernwaarden van XR

15:15-15:30 gezamenlijke afsluiting / oogst van de dag

Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging. Heb je van ons gehoord en vraag jij jezelf af een tijdje af hoe je een steentje kunt bijdragen? Kom dan zeker naar onze Mobilisatiedag! Lukt het niet om de hele dag te komen? Bepaal zelf hoe laat je komt en

tot wanneer je blijft. N.B.: bij de start om 10:00 uur kun je deelnemen aan de gezamenlijke kennismaking en zetten we met elkaar de rest van de dag neer. Dus als je kunt, wees er bij!

Tussen 9:30 en 10:00 uur kun je al naar binnen en even aankomen met een kop koffie of thee.

De lokatie is in Olst, op 8 minuten lopen vanaf het NS-station. Intercity-treinen uit Zwolle en Deventer (Roosendaal) stoppen daar elk half uur vanuit beide richtingen.

 

Deelname is gratis, maar we zijn natuurlijk heel blij met je donatie-naar-draagkracht. Neem svp je eigen lunch mee, en desgewenst de t-shirts, andere kleding of textiel die je wil bestempelen.

 

Tot ziens!

Organisator

Extinction Rebellion Deventer e.o.

Email: xrdeventer@protonmail.com
Locatie

Middenhuis, Aardehuizen Olst

Rietgors 22

Olst, Netherlands

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR