Nieuwe cyclus XR Rouwcircel: CELEBRATING GRIEF

Start nieuwe cyclus rouwcirkels: “CELEBRATING GRIEF”.
Vanaf november 2019 biedt ‘De Grenswaker’ op vrijwillige basis rouwcirkels aan binnen Extinction Rebellion.
ALS JE MEE WILT DOEN, VRAAG DAN DE LINK OP MET EEN PERSONAL MESSAGE, OF E-MAIL: irene@de-grenswaker.nl
In diepe dankbaarheid voor de geleerde lessen en het werk dat zich ontwikkelt, breekt er nu een nieuwe fase aan:
Bij deze nodig ik jullie uit om vanaf 26 november 2020 deel te nemen aan de nieuwe cyclus rouwcirkels die de Grenswaker aanbiedt: Celebrating Grief!
In de bijeenkomsten maken we ruimte voor de emoties die zich aandienen wanneer de impact van de ecologische crisis, klimaatverandering en wereldwijde disruptie van het oude systeem tot ons doordringen.
Wanneer we plaats maken voor deze emoties wort het mogelijk ze als rouw, rauwe rouw, te (h)erkennen. Het wordt mogelijk te leren met die emoties te zijn en ons los te maken van onze, bijna automatische, reactie daarop. Vele depressies en burn out vinden hier hun voedingsbodem.
Zo ontstaat de ruimte om er met andere ogen naar te kijken en ons antwoord te geven, in plaats van ervanuit te reageren. De vicieuze cirkel verandt dan in een spiraal, waarmee we opwaarts naar de toekomst bewegen.
Het is tijd om de basisvorm van het werk weer in het licht te zetten. Tevens komt er vanuit verschillende hoeken de vraag om hulp bij het opzetten van lokale rouwcirkels. Hoe mooi is het, als je in je lokaal groeiende gemeenschap naar een meeting kan gaan waar je samen plek maakt voor die emoties die ons de energie geven om op te staan en het systeem een spiegel voor te houden?
Dit is de reden dat in de nieuwe fase van de Grenswaker er ook ruimte is om deel te nemen met de intentie om uiteindelijk zelf rouwcirkels te gaan faciliteren.
De eerste stap is natuurlijk zelf deel te nemen, en vandaaruit te groeien naar het moment dat je met vertrouwen en met een supervisor om op terug te vallen, de cirkel naar je eigen locatie kunt brengen.
Weet je welkom op deze intense, maar vruchtbare reis, waar ieder zijn/haar eigen stappen zet in die dieper groeiende verbinding met onszelf, elkaar, de Aarde, en alle leven dat zij draagt.
Om de twee weken, op donderdag middag, van 15,30 tot 18.00 uur, zoomen we in. De eerste cyclus zal in het engels gehouden worden, om zo inclusief mogelijk te zijn binnen Extinction Rebellion. De cyclus die daarop volgt zal Nederlands de voertaal zijn, om zo inclusief mogelijk te zijn in de Lage Landen: Rebellie zonder Grenzen”
Details
Date:

november 26

Time:

15:30 - 18:00

Evenement Categorie:

Community

Organisator

Extinction Rebellion Leiden

Email: leiden@extinctionrebellion.nl
Locatie

Online

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR