Online: Open bijeenkomst – Doe mee met XR

Maak jij je ook zorgen over de klimaat- en biodiversiteitscrisissen? Voel je je machteloos in het aanzien van machtige bedrijfslobby, en koppige politici die niet durven te handelen? Wil je leren hoe je direct en effectief kunt bijdragen om deze probleem op te lossen? Kom naar onze open bijeenkomst!

Bij Extinction Rebellion (XR) voeren wij direct, effectief en geweldloos actie om onze overheid aan te zetten om onze wereld veilig te houden – wie wil dat nou niet! In deze open bijeenkomst leer je alles wat jij moet weten om bij te kunnen dragen aan deze missie.

Eerst geven we een lezing van een ruim uur waarin duidelijk wordt wat de klimaat- en biodiversiteitscrisissen inhouden, hoe rampzalig de huidige koers is volgens recente wetenschappelijke inzichten, hoe zwak de reactie van onze overheid is, wat wij als XR als alternatieve reactie voorstellen, en waarom onze directe acties zo effectief zijn om dit te bereiken.

Na een korte pauze gaan we in een klein uur in op hoe jij bij kunt dragen aan onze missie. Dit kan op twee manieren:

  1. Je kunt een rol vinden in de organisatie. Afgevaardigde van de verschillende XR groepen in Nederland zullen aanwezig zijn om te vertellen wat hun taken zijn, en hoe jij daarbij kunt helpen. Er zijn diverse mogelijkheden van media, tot acties plannen, tot politiek bedrijven.
  2. Je kunt mee gaan doen aan acties. We zullen ook uitleggen hoe je dit kunt gaan doen.

TAAL
Deze bijeenkomst is online. Er zullen parallel twee sessies plaatsvinden: één in het Nederlands en één in het Engels.

LINK NL:
Hier de link voor de Nederlandse sessie

Details
Date:

november 1

Time:

14:00 - 16:00

Evenement Categorie:

Lezing, Meeting

Organisator

XR Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com
Locatie

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR