Open bijeenkomst lancering XR Nieuwsmedia

Het is tijd dat de Nederlandse media hun rol als onafhankelijke waakhond serieus oppakken en eerlijk verslag doen over de klimaat- en ecologische crises. Daarom lanceren wij de gemeenschap XR Nieuwsmedia.

In de open bijeenkomst:

  • leren we elkaar kennen;
  • -taan we stil bij onze uitgangspunten en de vraag hoe we kunnen zorgen dat wij de media kunnen versterken zodat zij hun verantwoordelijkheid in de klimaat- en ecologische crisis nemen;
  • gaan we in groepjes aan de slag met het maken van actieplannen voor een (reeks) actie(s) in het najaar.

Als je vragen hebt stuur dan een mailtje naar xrnieuwsmedia@protonmail.com

Wie zijn wij?

Wij zijn XR Nieuwsmedia: Een gemeenschap van bezorgde burgers en journalisten. Wij zien dat de Nederlandse media (i) consequent de ernst van de klimaat- en ecologische crises ontkent, de samenhang met andere maatschappelijke problemen onderbelicht en geen aandacht heeft voor de beperkte tijd die er nog is om onomkeerbare kantelpunten in het klimaat te voorkomen; (ii) bij nieuws over de gevolgen van klimaatverandering, zoals overstromingen en hittegolven, het verband met klimaatverandering vaak helemaal niet benoemd of relativeert; en (iii) door experts met uiteenlopende meningen aan het woord te laten geen recht doet aan de brede wetenschappelijke consensus over de klimaat- en ecologische crises. Door deze drie tekortkomingen stelt zij de bevolking van Nederland niet in staat een weloverwogen oordeel te vellen over de klimaat- en ecologische crisis en haar persoonlijke en politieke gedrag hierop aan te passen.

Daarom hebben wij ons georganiseerd in de gemeenschap XR Nieuwsmedia:

Wij zwengelen het publieke debat over eerlijke klimaatjournalistiek aan;

Wij voeren acties om de Nederlandse media eerlijk verslag te laten doen van de klimaat- en ecologische crisis;

Wij laten (met buitenlandse voorbeelden en zelfgemaakte creatieve en humoristische content) zien hoe eerlijke klimaatjournalistiek eruit ziet.

Details
Date:

november 2

Time:

19:30 - 21:00

Evenement Categorie:

Community, Training

Locatie

Online

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR