Open Bijeenkomst XR Amsterdam

Reclame is verantwoordelijk voor de overconsumptie die de klimaat- en ecologische crisis drijft. Het speelt met onze emoties, houdt ons voor dat geluk slechts één aankoop van je verwijderd is, en laat ons keihard werken om dat kortstondige geluk te kunnen betalen. Het promoot schadelijke producten als fastfood en alcohol, en greenwasht het imago van fossiele bedrijven. En het houdt stereotypen over klasse, gender en ras in stand, en promoot ongezonde schoonheidsidealen.
Bovendien is het een schoolvoorbeeld van hoe bedrijven, niet burgers, verantwoordelijk zijn voor de klimaat- en ecologische crisis – en vele andere maatschappelijke problemen.
Daarom voeren we vanaf december actie tegen commerciële reclame in de publieke ruimte. Coronaproof, en verspreid door heel Amsterdam. Snel escalerend, zodat de gemeente wel actie móet ondernemen. En gezamenlijk, allemaal op onze eigen moment en manier: omdat we iedereen hiervoor nodig hebben.
Om deze campagne vorm te geven, organiseren we op woensdag 2 december van 19.30 tot 21.00 een open bijeenkomst. Hier presenteren we een campagneplan, splitsen we op in kleine groepjes om aanvullingen te doen, en bedenken we samen met jou hoe iedereen er hun ei in kwijt kan. De plenaire gedeelten doen we in het Engels, maar bij het opsplitsen in groepjes voor overleg zorgen we dat iedereen comfortabel Nederlands kan praten.
Dus, of je nou een oude rebel bent of voor ‘t eerst in actie wilt komen tegen de klimaat- en ecologische crisis: zorg dat je erbij bent!
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82789140772…
Passcode:171816
Alvast meer weten over de impact van reclame? Lees dit literatuuronderzoek: https://xrb.link/Oz4Gjr07nO7
Details
Date:

december 2

Time:

19:30 - 21:00

Evenement Categorie:

Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: contentxrams@protonmail.com
Locatie

Online

Online

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR