Sluit de zomer-ijsbaan! Steun rechtszaak Milieudefensie Haarlem

-English below-
Beste allemaal,
Onze vrienden van Milieudefensie zijn naar de rechter gestapt om de gemeente te verplichten de ijsbaan in Haarlem onmiddellijk te sluiten.
Net als wij vinden ze het openen van een ijsbaan in de heetste zomer die Nederland ooit heeft gekend totaal onnodige energieverspilling en zeer onverantwoord. Hoe meer er nu gestookt wordt en CO2 wordt uitgestoten, hoe minder er straks op natuurijs kan worden geschaatst!
De oproep van Milieudefensie Haarlem:
Zoals u misschien al in de media hebt gezien, staan we aanstaande dinsdag 18 augustus tegenover de gemeente Haarlem voor de rechter, met als inzet om de gemeente te verplichten onmiddellijk de ijsbaan te sluiten en de ijsmachines af te zetten.
Voorafgaand houden we een korte demonstratie voor de deur van de rechtbank. Om nogmaals duidelijk te maken hoe bizar dit is en hoe regelrecht in strijd met de mooie klimaatpraatjes van dit college. Daar moeten natuurlijk wel flink wat sympathisanten bij zijn. KOM OOK!
We verzamelen om 14.30. Tegen 15 uur gaan we naar binnen en het is goed als ook veel sympathisanten mee naar binnen gaan en in de zaal gaan zitten.
Datum:
a.s. dinsdag 18 augustus
Tijd:
14.30 start demo voor de deur van de rechtbank in de Jansstraat
15 uur start rechtszaak, deze duurt naar verwachting een uur.
Plaats:
Het gerechtsgebouw aan de Jansstraat 81, (dat is dus het oude rechtbankgebouw).
We hopen u daar ook te zien.
Groet,
Karel van Broekhoven
————-
ENGLISH
Dear all,
On Tuesday the 18th of August, our friends from Milieudefensie (Friends of the earth Haarlem) will go to court to try to force the municipality of Haarlem to close the ice rink that is spoiling energy in the middle of the hottest summer we have ever experienced in Holland.
If you want to support them, please come!
Date:
Tuesday 18 August
Time:
14.30 – start of demonstration in front of coust at the Jansstraat
15.00 – start of court case, will probably take 1 hour. (general public is allowed to visit the court case, please do so to show your support!)
Place:
The court building at Jansstraat 81.
Hope to see you!
On behalf of Karel van Broekhoven (Milieudefensie Haarlem)
Details
Date:

augustus 18

Time:

14:30 - 16:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Haarlem

Email: xrhaarlem@gmail.com
Locatie

Courthourse

Jansstraat 81

Haarlem, Nederland, 2011 RW

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR