[GEANNULEERD] The Climate Crisis – What to do about it

[!GEANNULEERD!] Vanwege de huidige corona-situatie gaat dit evenement helaas niet door.

Onze wereld kampt met allerlei crises: de klimaatcrisis, ecologische crisis, sociaal-economische crisis, en nu de coronacrisis. Een crisis die bedreigt wat ons dierbaar is, en voor velen hun inkomen, hun gezondheid, of hun leven op het spel zet. Een crisis die de scheuren in onze samenleving, in ons systeem blootlegt, en de meest kwetsbaren het hardst treft. Nederland is aan het teruggaan naar “normaal” en veel andere landen zijn ook bezig uit lockdowns te komen. Wij vinden dat we niet terug kunnen naar hetzelfde normaal als hiervoor, maar een nieuw normaal moeten creëren.

Dit is een lezing over de realiteit van de klimaatcrisis en milieuvernietiging gegeven door mensen betrokken bij Extinction Rebellion. We zullen een aantal recentere wetenschappelijke feiten en cijfers afgaan en uitleggen wat dit betekent voor ons, ons land en voor de mensheid,. We zullen het hebben over wat hier aan gedaan kan worden en je de kans geven om iets te doen – en het heeft niets te maken met recyclen!

Extinction Rebellion is een geweldloze sociale beweging en is wereldwijd actief. Het doel van de Nederlandse tak is om de overheid eerlijk te laten zijn over de immense gevolgen van de klimaatcrisis en ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen, doen wat nodig is om biodiversiteitsverlies onmiddellijk te stoppen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen naar netto nul in 2025, en burgers laat beslissen over een rechtvaardige transitie door een Burgerberaad op te richten dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

Let op: Tijdens de training dragen we samen zorg voor voldoende afstand. Neem ook een gezichtsmasker mee.

Deze training is gratis, maar elke bijdrage aan de rebellie zou zeer worden gewaardeerd!

Bijdragen aan de Septemberrebellie

TAAL
Deze lezing zal in het Engels worden gepresenteerd. We geven deze lezing ook in het Nederlands op andere data/locaties: Kijk op de Facebook pagina van Extinction Rebellion Amsterdam of onze webpagina.

Details
Date:

september 30

Time:

19:00 - 21:00

Evenement Categorie:

Lezing

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com
Locatie

LAB 111

Arie Biemondstraat 111

Amsterdam, Nederland, 1054 PD

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR