Tour de Rotonde

Dit vervangt de Tour de Rotonde die aangekondigd was voor 16 april.

MELD JE HIER AAN / SIGN UP HERE: https://xrb.link/bx00FY
Volg de Telegram broadcast voor meer updates / Follow the Telegram broadcast for more updates: https://t.me/xramsterdam
Briefing slides: https://docs.google.com/presentation/d/1zut5E4XyR9d8kVtWa-wyHWF7rRszKvdXPeIwuHvYslY/edit – briefing doc: https://xrb.link/YR0d4eN2

Op vrijdag 7 mei willen we de ochtendspits blokkeren op één of meerdere kleine rotondes op de fiets. Het idee is dus om rondjes te blijven fietsen op een rotonde.

We doen dit vanuit een gevoel van frustratie. Onbehagen. Angst. Boosheid. De verkiezingen laten zien – we moeten door blijven gaan met actievoeren, de agenda heroveren, met onze eigen grenzen in gedachten. Totdat de boodschap wél doordringt. De boodschap dat de klimaat- en ecologische crisis voorop moet staan in de formatie van het nieuwe kabinet. Deze actie is hierdoor op onze manier onderdeel van de tweede fase van de Lenterebellie van 2021.

Dit is bedoeld als een medium/hoog risico actie waarbij we op onze fietsies stappen of de gemeente dit nou toelaat of niet, publiek aangekondigd (geen geheim gedoe). We laten de mogelijkheid open tot een legaal deel organiseren, kom vooral zelf met ideeën om uit te voeren!

Fix dat je affinity group meedoet – fix dat je vrienden meedoen – fix alvast een fietsie waarop je aangehouden kan worden!

Details
Date:

mei 7

Time:

8:00 - 12:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR