Wereldwijde Klimaatactiedag 25 september 2020

Dit najaar roept de stakingsbeweging Fridays For Future op tot een wereldwijde klimaatactiedag. Op 25 september vinden overal ter wereld demonstraties en manifestaties plaats, allemaal aangepast aan de Covid-19-omstandigheden.
De afgelopen maanden heeft de Covid-19-pandemie activisten gedwongen nieuwe manieren van protest te vinden en digitaal activisme te gebruiken om klimaatactie te eisen, aangezien marsen niet gepast waren. 25 september is de eerste wereldwijde actiedag van het jaar.
De komende maanden en jaren zullen cruciaal zijn om te zorgen voor een veilige route richting minder dan 1,5 ° C opwarming, een doelstelling die is vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs. Als we de risico’s van het veroorzaken van onomkeerbare kettingreacties buiten de menselijke controle willen minimaliseren, moeten we nu actie ondernemen. Het is daarom essentieel dat de klimaatcrisis niet wordt vergeten in de schaduw van het coronavirus, maar als de hoogste prioriteit wordt beschouwd. Fridays For Future blijft protesteren zolang de exploitatie van de natuur wordt voortgezet. De vorm van protest zal worden aangepast aan de lokale Covid-19-omstandigheden en op plaatsen waar fysieke actie zal plaatsvinden, zullen deelnemers worden gevraagd om voorzorgsmaatregelen te nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen. In gevallen waarin fysiek protest ongepast is, zullen we ons in plaats daarvan wenden tot digitale actie.
“De pandemie heeft ons laten zien dat politici de kracht hebben om snel en consistent te handelen met de best beschikbare wetenschap. Maar zelfs niet tijdens een pandemie is de klimaatcrisis opgeschort. Er zijn geen maatregelen genomen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen op een duurzame en rechtvaardige manier te verminderen. De investeringen van een miljard dollar die nu worden gedaan om de pandemie en de nasleep ervan aan te pakken, moeten in overeenstemming zijn met het Akkoord van Parijs ”, zegt Eric Damien van Fridays For Future Kenya.
“Als je de klimaatcrisis daadwerkelijk ervaart, begrijp je de urgentie van de situatie. Miljoenen verliezen hun huis en levensonderhoud, dit kan niet langer bestaan ​​in een vacuüm. We hebben wereldleiders nodig om de mensheid voorrang te geven boven hebzucht. De jongeren zullen steeds weer bij elkaar komen – elke keer meer strategisch en verenigd dan ooit tevoren ”, zegt Disha Ravi van Fridays For Future India.
We houden u op de hoogte over de details van de planning van de protesten.
Door de huidige omstandigheden kunnen acties afwijken van normaal, omdat wij in tijden van crisis ons gedrag veranderen. Neem contact op of volg de richtlijnen van uw lokale organisatoren.

Momenteel is het nog niet duidelijk waar de staking(en) plaatvinden en welke tijdstippen. Zodra hier meer duidelijkheid over is zal er een update op onze social media verschijnen.
Details
Date:

september 25

Time:

13:00 - 17:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

TBC

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR