XR Book Club #2 – All We Can Save

Beste medemensen van de aarde,
In Boekclub #1 hebben wij (Regeneratieve cultuur-werkgroep Amsterdam) genoten van het delen van en luisteren naar verschillende gedachten en gevoelens over Robin Wall Kimmerer’s boek Braiding Sweetgrass, dat ons introduceert tot de wonderen van inheemse wijsheid en cultuur.
Nu willen we je graag uitnodigen om onze regeneratieve reis voort te zetten met de ‘Boekenclub #2 – All We Can Save: Truth, Courage, and Solutions for the Climate Crisis’. All We Can Save verzamelt verhelderende en provocerende essays geschreven door leidende vrouwen van de klimaatbeweging in de VS. Dit boek wil een meer representatief, genuanceerd en oplossingsgericht publiek gesprek over de klimaatcrisis voeden. Een evenwichtig discours is momenteel niet gegeven in onze huidige samenleving die gedomineerd wordt door patriarchale trekken (mannelijk leiderschap) en All We Can Save brengt een verfrissend perspectief op leiderschap dat meer getrouw vrouwelijk is en geworteld in compassie, verbinding, creativiteit en samenwerking. Door de essays te verluchtigen met poëzie en kunst is All We Can Save zowel: een balsem en gids voor het weten en vasthouden van wat de wereld is aangedaan <-> een versterker van onze vastberadenheid om elkaar of onze collectieve toekomst nooit op te geven…
Op de kick-off datum (08.02.21) heb je het boek niet nodig, dus voel je vrij om toch mee te doen Hier zullen we enkele inspirerende stukken lezen uit essays in het eerste hoofdstuk en onze gedachten en indrukken delen. Hopelijk geeft dit iedereen de kans om mee te luisteren en voor zichzelf te beslissen of ze het boek zouden willen kopen 🙂
De Book Club #2 vind plaats op maandagen van 8.30 – 10.00 PM. Het boek bestaat uit afzonderlijke en verschillende hoofdstukken, dus als je een week mist is dat geen probleem. Elke week lezen we een hoofdstuk (≈50 pagina’s).
We hopen je online te zien!
*Disclaimer: Deze tekst bevat letterlijke citaten uit de omslag van het boek
—————————- Log-in ——————————
Topic: XR Book Club #2 – All We Can Save
Time: Monday’s 20.30-22.00
Meeting ID: 694 109 0473
Passcode: 9mD0w3
Join Zoom Meeting:
Meeting ID: 694 109 0473
Passcode: 9mD0w3
Details
Date:

februari 8

Time:

20:30 - 22:00

Evenement Categorie:

Community

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: contentxrams@protonmail.com
Locatie

Online

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR