XR Utrecht open volksoverleg / peoples assembly

NL (ENG follows)
Hey rebellen,
we hopen van harte dat jij, de familie en je vrienden het goed maken.
In deze tijden van onzekerheid is het juist nog belangrijker om samen te komen en met elkaar te verbinden.
Om (met de middelen die nu voorhanden zijn) dat wat ons samen houdt te versterken en te contempleren over de situatie waarin we ons nu begeven.
Daarom hebben we besloten om de Algemene Vergadering in de vorm van een volksoverleg te doen: komende zondag van 14:00 -15:45. Deze (online) bijeenkomst zal een wat ander motivatie en vorm hebben dan normaal.
Het motivatie is om gezamenlijk still te staan bij deze nieuwe situatie. Na te gaan hoe dit voor ons persoonlijk is en om te kijken of we tot gezamenlijke (als in: die we als XR groep zouden willen aannemen) houdingen, meningen en (actie)ideeën kunnen komen. Dit zullen we doen aan de hand van een of meerdere centrale vragen.
In de komende dagen zullen we kijken welke vraag ons het beste helpt om stil te staan bij de huidige situatie, de uitdagingen en de kansen die die met zin meebrengt voor onze gemeenschap en **jullie ideeën hierover zijn meer dan welkom, stuur een van ons een berichtje**. In het eerste deel van de bijeenkomst zullen we de vraag/vragen samen doornemen en bijstellen.
Wat betreft de vorm: we beginnen het overleg met z’n allen, waarna we opsplitsen in kleinere groepen en tenslotte wordt de input van de groepen weer samengebracht en gedeeld.
Als we klaar zijn met het overleg, vanaf ong 15:45, zal de cirkel Regeneratieve Cultuur verschillende activiteiten aanbieden. Vorige week zijn zij begonnen met het uitproberen van zulke gezamenlijke online activiteiten en het werkte bijzonder goed. Je kunt denken aan: Workshop niet-gewelddadige communicatie, yoga/meditatie sessies, of kunstzinnige maak-sessies.
Als het je niet lukt om (op tijd) deel te nemen aan het burgerberaad dan ben je nog steeds meer dan welkom voor dit tweede gedeelte!
Je kan vanaf 14:45 inloggen met Zoom, doe het tijdig want we sluiten de mogelijkheid om 14:10 omdat het onrustig is als er steeds mensen bij komen.
We hopen met veel rebellen te zijn: om elkaar weer te ontmoeten en omdat dit een mooie oefening is om tot een goede manier van online samenkomen te komen.
———————————————————–
ENG
You are all invited to this beautiful general meeting.
Mark your calendar, as it will be an epic one.
Beside trying out a new form of connecting and regenerating (yeah you heard right, we’ll still offer some sort of regenerative activity TBA), we will share how we are doing and how to move forward together as the strong community that we’ve formed over the past months.
BYOS (bring your own snacks, because unfortunately we still haven’t figured out how to make teleportation work).
Looking forward to (virtually) seeing your beautiful faces (or not, if you don’t have a camera, That’s also fine!).
Join by clicking this link: https://zoom.us/j/577062308

Details
Date:

maart 29

Time:

14:00 - 17:00

Organisator

Extinction Rebellion Utrecht

Email: xrutrecht@gmail.com
Locatie

https://zoom.us/j/577062308

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR