Actietraining (NL)

Actietraining Training of lezing

21 september 2023

18:30 tot 21:30

Nieuwendammerdijk 542a, Amsterdam

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Algemene informatie

  • Date: Donderdag 21 september 2023

  • Time: 18:30-21:30 (inloop vanaf 18:15)

  • Locatie: Greenpeace loods (Nieuwendammerdijk 542a, 1023 BX Amsterdam)

  • Taal: Nederlands


Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidsacties met Extinction Rebellion organiseren wij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

Voor iedereen

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiĆ«nt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisicoā€™s, juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œaffinity groupsā€ en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

Praktische informatie

Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining, stuur een mail naar edwin_xr@proton.me met als onderwerp: "XR Actietraining - 23/09/21"
Andere mogelijkheden

Weet je nog niet of je bij Extinction Rebellion wil? Overweeg dan om eerst naar een Heading for Extinction lezing te gaan.

Heb je vragen over acties? Overweeg om naar het actiespreekuur te gaan.

Wil je bijdragen achter de schermen? Sluit dan aan bij de introductie voor nieuwe rebellen.

Heb je gewoonĀ zin in gezelligheid? Dan ben je van harte welkom om gewoon bij ons diner aan te sluiten of bij enige van onze andere gezellige bijeenkomsten met XR Amsterdam.

Locatie

Greenpeace loods, Nieuwendammerdijk 542a, Amsterdam