Extinction Rebellion (XR) Landbouw breekt het ijs in de Nederlandse landbouw. We voeren actie voor een klimaatneutraal landbouwsysteem in 2025, dat de biodiversiteit niet afbreekt maar versterkt.

Help mee met XR Landbouw

Alle hulp is hard nodig! Laat je contactgegevens achter via dit formulier, en dan komen we snel bij je terug.

Vragen en verzoeken? Mail naar xrlandbouw@protonmail.com

Geen tijd over, maar kun je wel wat missen? Doe dan een donatie!

Rabobank Rebellie

Na een actie bij het LTO in december 2020 heeft XR Landbouw besloten haar peilers op de Rabobank te richten, samen met Extinction Rebellion en al haar lokale groepen. Deze bank financiert met meer dan €26 miljard zo’n 85% van de Nederlandse industriële, gangbare landbouw. Ondanks Rabobank’s groene praatjes hebben ze hun investeringen in pesticiden en kunstmest in 2020 met €1 miljard verhoogd. Dat is evenveel geld als hun totale investering in de biologische sector. Mede hierdoor is Nederland wel 70% van de oorspronkelijke biodiversiteit verloren: een wereldrecord. Urgente verandering is noodzakelijk, want op ’s werelds huidige koers dreigt er over 60 jaar geen vruchtbare bodem meer te zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen van de klimaatcrisis.

Na een succesvolle eerste actiegolf, lanceerden we op 3 november de volgende fase, te beginnen met een petitie. Teken die petitie, en blijf op de hoogte van onze acties via ons kanaal op Telegram!

Land in Opstand: rebelleer en regenereer met onze Plant-leiding

Regenereren kun je leren! Wil jij in jouw buurt, straat of dorp helpen de bodem te regenereren én starten met lokale voedselvoorziening? Doe dan mee met Land In Opstand! Als daad van verzet, om te leren over biodiversiteit en lokale voedselproductie in de praktijk, en als regeneratie voor de bodem, jezelf en je community! Download hieronder de Plant-leiding, of schakel over naar Engels voor de Engelse handleiding.