Koraalriffen, is er nog toekomst?

Koraal is door miljoenen jaren evolutie ontstaan in desolate gebieden met hoge temperaturen en weinig natuurlijke voedingsstoffen. Juist die temperatuur is nu de grootste bedreiging – opwarming en verzuring van de oceanen als gevolg van klimaatverandering bedreigen koraalriffen wereldwijd. Maar niet alleen klimaatverandering, ook visserij, vervuiling en economische groei zijn invloedrijke spelers.

Minder dan 1% van de oceaanbodem bestaat uit koraalriffen, echter 25% van alle mariene diersoorten leeft in koraalriffen. Meer dan 700 miljoen mensen zijn afhankelijk van koraalriffen en riffen vormen natuurlijke stormbrekers.

Coral Reef Care (www.coralreefcare.com) is een Nederlandse stichting die sinds 25 jaar mariene ecosystemen beschermt. In de lezing op 13 februari zal Coral Reef Care een inkijkje geven in de fascinerende wereld van koraalriffen, en de biologie van koralen, de bedreigingen, projecten van de stichting, en de toekomst bespreken.

Tot de 13e !

Details
Date:

February 13

Time:

20:00 - 21:00

Event Category:

Talk

Click to Register: https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/DRs2+PHyhpLnYt1FmydLo++xMzZS0ASlKseYRT6Vb5w/
Organizer

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com Website:
Venue

de Sering

Rh├┤neweg 6

Amsterdam

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join