A10 Blokkade

ING moet per direct stoppen met alle finan­ciering van, en dienst­verlening aan, de fossiele industrie!

ING is de grootste fossiele geld­schieter van Neder­land. Sinds het Klimaat­akkoord van Parijs in 2015 heeft de bank de klimaat- en ecologische crisis met bijna 60 miljard euro gefinancierd. Ondanks toenemende bos­branden, hitte­golven, hongers­nood en over­stromingen ging het in 2022 nog steeds om bijna 5 miljard euro.

Hiermee jaagt ING de klimaat- en ecologische crisis iedere dag verder aan en vormt zo een bedreiging voor de veilig­heid, het wel­zijn en de volks­gezond­heid, zowel in Nederland als daar­buiten. Dat moet stoppen!

Daarom roepen we heel Nederland op om op zaterdag 30 december om 12:00 uur in Amsterdam de A10 te blokkeren ter hoogte van het voormalig ING-hoofdkantoor “De Schoen”. Wij zullen de A10 niet vrijgeven voordat ING stopt met het financieren van klimaat­ont­wrichting.

Help je mee? Zorg voor een goede voor­bereiding door een actie­­training te volgen. Weet je al zeker dat je meedoet? Meld je dan aan voor het Telegram kanaal.

Kijk voor meer info op https://a10blokkade.nl/

Details
Start:

december 30 - 12:00

Einde:

december 31 - 12:00

Evenement Categorie:

Actie

Locatie

A10 thv De Poenschoen (Infinity)

Amstelveenseweg 500

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR