Actietraining

Actietraining Training of lezing

6 maart 2023

19:00 tot 22:00

Prins Hendrikstraat 1, Castricum

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom

In aanloop naar de A12-blokkade van 11 maart en de actie op Eindhoven Airport van 25 maart organiseren we in Castricum een Actietraining op maandag 6 maart. Ook voor deelname aan andere acties is deze training 100% geschikt.


Wil je meedoen met de acties van XR, dan is het zeer aan te raden van tevoren een actietraining gevolgd te hebben. Het maakt niet uit of je aan acties wil meedoen met een hoog risico op arrestatie, of laag risico op arrestatie. En ook als je dat voor jezelf nog niet helder hebt, is deze training dé plek om daar achter te komen.Tijdens de training leer je alles over:


– hoe het is om mee te doen met een XR-actie en hoe we die organiseren,

– wat een Affiniteitsgroep is en wat het nut is tijdens een actie,

– wat de juridische gevolgen zijn van burgerlijke ongehoorzaamheid,

– hoe we bij XR aankijken tegen geweldloosheid en waar jij zelf de grens trekt,

– de-escalatietechnieken die je kunt inzetten.De training begint om 19:00 uur en we eindigen om 22:00 uur.Deelname is gratis; evengoed zetten we een donatie-pot klaar voor wie wat kan missen ter dekking van de kosten voor de locatie. 

Aanvullende informatie om het geleerde in de praktijk te brengen:

A12 actie 11 maart
De zesde A12-blokkade is op zaterdag 11 maart om 12:00 uur! Dit keer met duizenden mensen. Wij eisen een direct einde aan de jaarlijkse 17,5 miljard euro fossiele subsidies.
Weet je al zeker dat je meedoet? Klik hier om in de Telegram-groep te gaan.
Meer informatie: https://a12blokkade.nl

Eindhoven Airport 25 maart
Er is een Telegram kanaal waar iedereen in zit die deelneemt aan de luchthaven actie van 25 maart. In deze groep krijg je alle relevante informatie, zoals de datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en meer.
Je kunt je hier voor die groep aanmelden.

 

Locatie

Prins Hendrikstraat 1, Castricum