Actietraining (EN)

Actietraining Training of lezing

17 mei 2023

18:30 tot 21:30

De Boelelaan 1105, Amsterdam

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Deze training is in het Engels.

Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidacties met Extinction Rebellion organiseren wij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

Voor iedereen

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiĆ«nt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisicoā€™s, juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œaffinity groupsā€ en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

Praktische informatie

De training is in de Green Office van de Vrije Universiteit (De Boelelaan 1105, Room HG KC-18, 1081 HV Amsterdam) van 18:30 tot 21:30.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot maximaal 30. Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining. Je ontvangt geen bevestigingsmail na aanmelding. Meld je aan via onderstaande link:

https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/Vsj449qzmKptAPg3cIsKzTOPIRnVlQ8u4FDSYiTXwxU/

Ā 

Locatie

Green Office van de Vrije Universiteit, Room HG KC-18, De Boelelaan 1105, Amsterdam