Actietraining + A12-briefing kijken in Delft

Actietraining Training of lezing

6 september 2023

17:00 tot 20:15

Schieweg 15B, Delft, Nederland

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom

LET OP: Gewijzigd evenement
Op woensdag 6 september geven we weer een Actietraining in Delft. Voor wie daar interesse in heeft, kijken we na afloop gezamenlijk op groot scherm de online briefing voor de A12-actie van zaterdag 9 september. Je kunt ook alléén naar de actietraining of alléén naar de briefing komen.


Als je wil deelnemen aan onze burgerlijk ongehoorzame acties (met kans op arrestatie), is het belangrijk dat je een actietraining volgt. Na deelname aan deze training weet je hoe acties werken en kun je zelf beslissen of en hoe je hieraan mee wilt doen.

Tijdens deze training leer je:

🌻waarom we doen wat we doen en hoe we dat doen;
🌻hoe je je voorbereidt op een actie van Extinction Rebellion;
🌻wat geweldloosheid voor jou persoonlijk betekent, wat het is voor Extinction Rebellion en welke tactieken daarbij horen;
🌻hoe een eenvoudige blokkade in zijn werk gaat en wat er daarbij over je heen komt;
🌻hoe je tijdens een actie je mentale welzijn kunt waarborgen;
🌻hoe een arrestatie verloopt en hoe je om kunt gaan met politieaanwezigheid;
🌻wat juridische consequenties van een actie kunnen zijn.

Na de training ben je voorbereid om aan een actie van Extinction Rebellion mee te doen. Dat kan bijvoorbeeld een A12-actie zijn, maar ook voor andere acties is dit een nuttige training.

Veel nieuwe rebellen hebben vragen over de juridische consequenties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Tijdens deze training komt de basis hiervan aan bod. Aan elke actie gaat doorgaans ook een briefing vooraf, waarin de consequenties van de betreffende actie specifieker aan bod komen.

Praktische informatie


17:00 Inloop
17:15-20:15 Actietraining
20:30-21:30 Online briefing
22:00 Tijd om echt weer naar huis te gaan

Locatie: Schieweg 15B, Hal015. Dit is het tijdelijke onderkomen van het Rietveld Theater. De ingang vind je aan de voorzijde van het complex, net voorbij de Koperen Kat en vlak voor het hek. Meer informatie over de locatie vind op deze webpagina.

Er is een bar aanwezig waar consumpties zoals koffie en thee kunnen worden aangeschaft (hiermee steun je gelijk de locatie waar we gebruik van mogen maken). Ook zal er een fooienpot staan: kun je iets missen dan gebruiken we dat geld graag om XR Delft verder te laten groeien. Voel je hierin geenszins verplicht!

Aanmelden is niet nodig voor deze training.

 

 

Belangrijke aanvullende informatie


Weet je al zeker dat je na deze training wil meedoen aan de volgende A12-blokkade van 9 september? Meld je dan aan bij het landelijke Telegramkanaal.

Meer algemene info over de actie van 9 september (en daarna) vind je op deze webpagina.

Meer info en achtergronden over de eis Stop Fossiele Subsidies en leuke promo-tools vind je op https://www.a12blokkade.nl/

Locatie

Rietveld Theater, Schieweg 15B, Delft, Nederland