Actietraining (NL)

Algemene informatie

  • Date: Zondag 11 juni 2023
  • Time: 10:00-14:00
  • Locatie: De Sering (Rhoneweg 6, 1043 AH Amsterdam)
  • Taal: Nederlands

Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidsacties met Extinction Rebellion organiseren wij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

Voor iedereen

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiĆ«nt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisicoā€™s, juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œaffinity groupsā€ en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

Praktische informatie

De training is in De Sering (Rhoneweg 6, 1043 AH Amsterdam) van 10:00 tot 14:00, gevolgd door een plantaardige lunch (op basis van donatie tussen ā‚¬2,50 en ā‚¬7,50).

Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining via deze link. Je ontvangt geen bevestigingsmail na aanmelding.

Bijeenkomst na afloop van de training

Mocht je geĆÆnteresseerd zijn om bij te dragen aan de groeiende beweging, dan is er na afloop van de training een algemene bijeenkomst. Wij nodigen iedereen uit die zich kan vinden in onze principes en waarden om samen met ons de beweging te bespreken. Maar vooral om nieuwe samenwerkingen vorm te geven in actie! Deze bijeenkomst zal duren tot ongeveer 18:00. Meer informatie volgt spoedig hierover.

 

Details
Date:

juni 11

Time:

10:00 - 14:00

Evenement Categorie:

Actietraining, Training

Click to Register: https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/2a7n-oi4sLDEICrpaIS9-wERZVXvBICilblelJEkdtw/
Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com Website:
Locatie

De Sering

Rhoneweg 6

Amsterdam, 1043 AH

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR