Actietraining (NL)

Deze training is in het Nederlands.

Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidacties met Extinction Rebellion organiseren wij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

 

Voor iedereen

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

 

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affinity groups” en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

 

Praktische informatie

De training is in De Sering (Rhoneweg 6, 1043 AH Amsterdam) van 10:00 tot 14:00, gevolgd door een plantaardige lunch (op basis van donatie tussen €2,50 en €7,50).

 

Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining. Je ontvangt geen bevestigingsmail na aanmelding. Meld je aan via onderstaande link:

https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/y-36oAQfWXRDTDujIvy23rEHeiKLcArCshnqNlwxomc/

 

 

Belangrijke aanvullende informatie

Weet je al zeker dat je na deze training wil meedoen aan de volgende A12-blokkade van 27 mei? Meld je dan aan bij het Telegramkanaal.

Meer algemene info over de actie van 27 mei vind je op deze webpagina.

Meer info over de eis Stop Fossiele Subsidies en leuke promo-tools vind je op https://www.a12blokkade.nl/

Details
Date:

april 30

Time:

10:00 - 14:00

Evenement Categorie:

Training

Event Tags:

actie training, Actietraining, NVDA, Workshops

Click to Register: https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/y-36oAQfWXRDTDujIvy23rEHeiKLcArCshnqNlwxomc/
Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com Website:
Locatie

de Sering

Rhôneweg 6

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR