Actietraining / Non-Violent Direct Action training

Training of lezing

23 maart 2023

18:30 tot 22:00

Enschede

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
In aanloop naar de actie bij Eindhoven Airport (25 maart) organiseren we in Enschede een Actietraining, op 23 maart! Ook voor deelname aan andere XR-acties is deze training 100% geschikt. Svp aanmelden via mailadres xrenschede@protonmail.com ! Voertaal is Nederlands, indien nodig kunnen we naar Engels vertalen.


We raden je aan om - voordat je meedoet aan burgerlijke ongehoorzaamheidacties - eerst een Actietraining te volgen. Extinction Rebellion vindt het belangrijk dat deelnemers goed voorbereid zijn. Doe dus deze Actietraining en ontdek daarbij ook in welke rol(len) je mee wilt en kunt doen in onze acties.

Voor iedereen
De training in vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een Actietraining volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud van de training
Tijdens de training verken je wat voor jou geweldloosheid betekent en ga je daarover in gesprek met de andere deelnemers. Ook zullen we ons voorbereiden om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiĆ«nt te handelen. Speciale aandacht wordt besteed aan de veiligheidsrisicoā€™s, juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œAffiniteitsgroepenā€ en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De Actietraining op donderdag 23 maart begint om 18:30 uur en eindigt om 22:00 uur. De training is gratis, een eventuele kleine donatie wordt gewaardeerd.

Meld je hier aan voor deze training: XREnschede@protonmail.com .


Je krijgt na aanmelding van ons het adres van de trainingslocatie in je mailbox. We zien uit naar jullie komst!

Ā 

Aanvullende informatie om het geleerde al een paar dagen later in de praktijk te brengen:

Eindhoven Airport 25 maart
Er is een Telegram kanaal waar iedereen in zit die deelneemt aan de luchthaven actie van 25 maart. In deze groep krijg je alle relevante informatie, zoals de datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en meer. Je kunt je
hier voor dat Telegram kanaal aanmelden.

Locatie

Enschede


Organisatie

XR