Actietraining Wageningen

Actietraining Training of lezing

27 maart 2024

18:00 tot 22:00

Wageningen

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Op woensdagavond 27 maart geven we weer een Actietraining in Wageningen. Als je wil deelnemen aan de A12-blokkade op 6 april , de volgende A10-blokkade op 30 maart of een andere burgerlijk ongehoorzame actie (met kans op arrestatie), is het belangrijk dat je een Actietraining volgt. Na je deelname aan deze training kun je ook met kennis van zaken beslissen óf je aan een XR-actie mee wilt doen.
Tijdens deze training leer je:
hoe je je voorbereidt op een actie van Extinction Rebellion;
wat geweldloosheid voor jou persoonlijk betekent, wat het is voor Extinction Rebellion en welke tactieken daarbij horen;
hoe een eenvoudige blokkade in zijn werk gaat en wat er daarbij over je heen komt;
hoe je tijdens een actie je mentale welzijn kunt waarborgen;
wat een ‘affiniteitsgroep’ en een ‘vinger’ is en hoe deze groepen tijdens acties functioneren;
hoe een arrestatie verloopt en hoe je om kunt gaan met politieaanwezigheid;
wat juridische consequenties van een actie kunnen zijn.
Na de training ben je voorbereid om aan een actie van Extinction Rebellion mee te doen.
De training duurt ongeveer 4 uur. We starten stipt om 18:00 uur en ronden uiterlijk 22:00 uur af. Tussendoor is er een soepje, neem vooral een lekker broodje mee voor bij de soep. Na aanmelding ontvang je voorafgaand aan de training een mail het adres van de training, (https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/AKF61WrXkFOkBj1kVkk4rybXZYqCtx19ywUBkWWmuw4/)

Veel nieuwe rebellen hebben vragen over de juridische consequenties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Tijdens deze training komt de basis aan bod. Aan elke actie gaat doorgaans ook een briefing vooraf, waarin de consequenties van de betreffende actie specifieker aan bod komen.

Locatie

Wageningen