Chemelot loost, dat kunnen wij ook. Extinction Rebellion gaat stoffen lozen op de Roer

Actie XR Limburg:
Op zaterdag 27 januari rond 12.30 uur zal Extinction Rebellion stoffen lozen in de Roer.
We verzamelen om 12.00 uur op het station in Roermond en lopen vanaf daar samen een mars naar de lozingsplek. Sluit vooral aan!
Wij nemen een voorbeeld aan Chemelot, die al sinds jaar en dag allerlei stoffen loost in onze Maas. Elk jaar loost Chemelot meer dan 14 ton microplastics en 661 verschillende chemische stoffen, waaronder zware metalen en vele honderden opkomende stoffen.
Deze giflozingen worden toegestaan door het Waterschap Limburg, die hiervoor een vergunning heeft verleend. De handhaving van deze vergunning is niet transparant en schiet schromelijk tekort.
Wat Chemelot kan, dat kunnen wij ook. Chemelot kan zonder enige belemmering lozen in de Maas wat zij willen, dus we gaan ervan uit dat wij ook geen problemen zullen ondervinden wanneer wij stoffen gaan lozen in de Roer.
Als we wel worden tegengehouden, verwachten wij dat er ook zal worden opgetreden tegen de lozingen van Chemelot in de Maas.
Details
Date:

januari 27

Time:

0:00 - 14:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Maastricht

Email: maastricht@extinctionrebellion.nl
Locatie

Roermond

Stationsplein

Roermond, 6041

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR