Community-event in Sibrandabuorren

Waarom financiert de Rabobank nog altijd de industriële landbouw, die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de dramatische afname van biodiversiteit, dierenleed en de stikstofcrisis? Waarom draaien boeren en de samenleving op voor de schadelijke gevolgen van de industriële landbouw terwijl de Rabobank slechts de winsten opstrijkt?

Extinction Rebellion Fryslân nodigt je namens XR-Landbouw en Greenpeace uit voor een Community-event op donderdag 14 september waarin we tot op de bodem uitzoeken wat de relatie is tussen de Rabobank en de (Industriële) Landbouw.

Voor dit event nodigen we iedereen uit die een duurzame transitie in de landbouw een groen hart toedragen. Want hoewel sommige berichtgeving soms anders doen vermoeden, ben je zeker niet de enige die een groene en duurzame transitie van de landbouw voor ogen heeft, met niet minder maar juist méér boeren.

Tijdens deze avond maak je kennis met de gemeenschappelijke (CSA) permacultuur-tuinderij Ús Hof in Sibrandabuorren. We kijken samen naar de Zembla-documentaire ‘Het excuus van de boerenleenbank’  en krijgen info van Greenpeace en Extinction Rebellion Landbouw. Door dit ‘samen kijken’ kunnen we concreet met elkaar in gesprek over de gevolgen van de industriële landbouw, de rol van de Rabobank en alternatieve vormen van voedselproductie. Wat staat ons hier in Friesland te doen, en waar leggen wíj prioriteiten?

Dit alles na het nuttigen van een heerlijke Veganistische maaltijd* !

Tot ziens op 14 september!

INFO:

  • Community-event ‘Tot op de bodem!’
  • Donderdag 14 september
  • Ontvangst: 17:30 uur op Ús Hof, Aesgewei 21 in Sibrandabuorren
  • Maaltijd, lezingen, film, dialoog en meer
  • Einde +/- 21:00 uur

 

Omdat wij graag willen weten hoeveel mensen er komen, vragen we je hier in te schrijven**: https://bit.ly/45b0bOq


* Na de maaltijd aanschuiven kan ook.

** we gaan zorgvuldig met je gegevens om en verwijderen naam en e-mail na ons 2e event.

Details
Date:

september 14

Time:

17:30 - 21:00

Evenement Categorie:

Community, Lezing

Event Tags:

Big-Agro, bodem, CSA, Filmavond, landbouw, mobilisatie

Click to Register: https://bit.ly/45b0bOq
Organisator

XR Fryslân

Email: extinctionrebfryslan@protonmail.com Website: https://development.extinctionrebellion.nl/groep/fryslan/
Locatie

Sibrandabuorren

Ús Hof, Aesgewei 21

Sibrandabuorren

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR