De-escalatietraining

Training of lezing

8 oktober 2023

11:45 tot 15:00

Leidsekade 117-118, Utrecht

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
DEZE TRAINING ZIT HELAAS VOL.

Wanneer en hoe laat: zondag 8 oktober, inloop 11:45, training 12:00-15:00.
Taal: De voertaal is Nederlands. Er komen geen Engelse versies van deze training.
Snacks: We vragen iedereen om wat snacks/versnaperingen mee te nemen, om met elkaar te delen tijdens de pauze. Hoeft niet uitgebreid, en voel je ook niet verplicht!

Bij acties kunnen spanningen met omstanders, met de politie of tussen rebellen onderling behoorlijk oplopen. Soms komt daarmee zelfs het geweldloze karakter van onze acties in gevaar.

Tijdens deze training leer je wat je kunt doen om te voorkomen dat gespannen situaties uit de hand lopen, en tegelijkertijd te waken dat de autonomie binnen de grenzen van de actieconsensus niet aangetast wordt. Via oefensituaties ontdek je hoe de-escaleren werkt, wat je in heel verschillende situaties kunt doen en of de-escalator een rol is die je tijdens acties wilt oppakken. We doen kleine stukjes theorie en zijn verder vooral interactief bezig. Je krijgt geen lijst van scenario's mee, want situaties zijn vaak onvoorspelbaar.

Je kunt deelnemen als je een actietraining hebt gevolgd en aan een XR-actie met hoog risico op aanhouding hebt deelgenomen. We nodigen ook mensen die al eerder een de-escalatierol hebben genomen maar geen training hebben gevolgd graag uit om mee te doen, wie weet kunnen anderen ook van jou ervaringen leren.

Aanmelden verplicht er zijn maximaal 20 plekken, voor deze datum van de training liefst voor 5 oktober 23:59, via dit formulier:

Er is waarschijnlijk plek, maar als er meer aanmeldingen zijn dan plekken laten we je op 6 oktober weten of er plek voor je is. Als er teveel mensen zijn selecteren we op basis van locatie, om de kennis een beetje te spreiden.

Locatie

Muntmeesters, Leidsekade 117-118, Utrecht


Organisatie

Extinction Rebellion NL

xr-deescalatie@proton.me