Filmscreening: The Loud Spring - Groningen

Sociale bijeenkomst

9 november 2023

19:30 tot 21:30

Hereweg 120-6, Groningen

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
๐ŸŽฅ๐ŸŽฌ Filmscreening The Loud Spring ๐Ÿฟ๐Ÿฟ

Een collectieve weg uit de klimaatcrisis door werkers en klimaatactivisten samen.

๐ŸงŠโ˜€๏ธ Sinds de eerste COP (1992) is de jaarlijkse CO_2-uitstoot niet gedaald, maar met meer dan 60% toegenomen. Waarom? En vooral: hoe kunnen we de klimaatcrisis stoppen?

In The Loud Spring analyseren wetenschappers als Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten en vakbondsleden de grenzen waar de klimaatbeweging tegen aan loopt. En met animaties verbeeldt de film een toekomst waarin mensen op hun werk samen de macht bouwen om de fossiele industrie te stoppen. Belangrijk! Omdat het einde van de wereld makkelijker voor te stellen is dan het einde van kapitalisme.

๐Ÿ™Ž๐Ÿ™โ€โ™€๏ธNa elke screening volgt een panelgesprek met mensen uit de klimaat- en vakbeweging om zo verschillende perspectieven te belichten.

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑย Let op: De film is afwisselend in het Duits en Engels met Nederlandse ondertiteling. Het panelgesprek is ook in het Nederlands.

๐ŸŽŸ๏ธ De toegang om de film te kijken is voor deze screening gratis. Aanmelding is niet verplicht, maar wel fijn - mail naar lokaalfnvgroningen@vereniging.fnv.nl. Na de film is er de mogelijkheid om te doneren voor gemaakte kosten. Geld dat overblijft na de kosten gaat naar de makers van de film.

๐Ÿ“Œ Deze screening vind plaats in het FNV Vakbondshuis Groningen.

๐Ÿ’ช Lokaal georganiseerd met steun van Milieudefensie, Extinction Rebellion NL en Netwerk Klimaat FNV
Een overzicht van alle screenings van The Loud Spring kan je op deze pagina vinden: milieudefensie.nl/doe-mee/kom-naar-de-vertoning-van-the-loud-spring. Let op: de kaartverkoop op die pagina is voor een andere datum en plek. Daar een kaartje kopen meld je niet aan voor de screening op donderdag 9 november in Groningen.