Filmscreening: The Loud Spring - Hengelo

Sociale bijeenkomst

23 november 2023

19:00 tot 21:30

Oldenzaalsestraat 129, Hengelo

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
๐ŸŽฅ๐ŸŽฌ Filmscreening The Loud Spring ๐Ÿฟ๐Ÿฟ

๐ŸงŠโ˜€๏ธ Sinds de eerste COP (1992) is de jaarlijkse CO_2-uitstoot niet gedaald, maar met meer dan 60% toegenomen. Waarom? En vooral: hoe kunnen we de klimaatcrisis stoppen?

In deze Duitse activistische documentaire van Labournet (trailer) komen onder anderen wetenschappers Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten, vakbondsleden en het collectief 'Angry Workers' aan het woord. Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen, is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig.

๐Ÿ™Ž๐Ÿ™โ€โ™€๏ธNa elke screening volgt een panelgesprek met mensen uit de klimaat- en vakbeweging om zo verschillende perspectieven te belichten.

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑย Let op: De film is afwisselend in het Duits en Engels met Nederlandse ondertiteling. Het panelgesprek is ook in het Nederlands.

๐Ÿ’ช Lokaal georganiseerd door FNV Netwerk Klimaat Twente en XR Enschede, met landelijke steun van Milieudefensie, Extinction Rebellion NL en Netwerk Klimaat FNV

๐ŸŽŸ๏ธ Omdat er maar een beperkt aantal zitplaatsen zijn verzoeken wij iedereen die wil komen om zich vooraf aan te melden. Mail naar: netwerkklimaattwente@proton.me onder vermelding van "Loud Spring". Toegang: EU 3.

Een overzicht van alle screenings van The Loud Spring kan je op deze pagina vinden: milieudefensie.nl/doe-mee/kom-naar-de-vertoning-van-the-loud-spring. Let op, koop je tickets voor donderdag 23 november in Hengelo niet via de pagina van Milieudefensie.

Locatie

FNV Lokaal Vakbondshuis Hengelo, Oldenzaalsestraat 129, Hengelo


Organisatie

XR