Filmscreening: The Loud Spring – Maastricht

🎥🎬 Filmscreening The Loud Spring 🍿🍿

Een collectieve weg uit de klimaatcrisis door werkers en klimaatactivisten samen.

🧊☀️ Sinds de eerste COP (1992) is de jaarlijkse CO_2-uitstoot niet gedaald, maar met meer dan 60% toegenomen. Waarom? En vooral: hoe kunnen we de klimaatcrisis stoppen?

In The Loud Spring analyseren wetenschappers als Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten en vakbondsleden de grenzen waar de klimaatbeweging tegen aan loopt. En met animaties verbeeldt de film een toekomst waarin mensen op hun werk samen de macht bouwen om de fossiele industrie te stoppen. Belangrijk! Omdat het einde van de wereld makkelijker voor te stellen is dan het einde van kapitalisme.

🙎🙍‍♀️Na elke screening volgt een panelgesprek met mensen uit de klimaat- en vakbeweging om zo verschillende perspectieven te belichten.

🇳🇱 Let op: De film is afwisselend in het Duits en Engels met Nederlandse ondertiteling. Het panelgesprek is ook in het Nederlands.

💪 Lokaal georganiseerd met steun van Milieudefensie, Extinction Rebellion NL en Netwerk Klimaat FNV 💪

🎟️ Koop je tickets via: lumiere.nl/events/nationale-klimaatweek-the-loud-spring-engels-ondertiteld-discussie


Een overzicht van alle screenings van The Loud Spring kan je op deze pagina vinden: milieudefensie.nl/doe-mee/kom-naar-de-vertoning-van-the-loud-spring. Let op, koop je tickets voor 30 oktober niet via die pagina.

Details
Date:

oktober 30

Time:

19:15 - 21:30

Evenement Categorie:

Community

Event Tags:

Filmavond

Click to Register: https://lumiere.nl/events/nationale-klimaatweek-the-loud-spring-engels-ondertiteld-discussie#
Organisator

Extinction Rebellion Maastricht

Website: https://xrebellion.nl/maastricht
Locatie

Lumière

Bassin 88

Maastricht, 6211 AK

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR