Filmscreening: The Loud Spring - Rotterdam

Sociale bijeenkomst

10 november 2023

20:00 tot 22:00

Boomgaardsstraat 71, Rotterdam

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
๐ŸŽฅ๐ŸŽฌ Filmscreening The Loud Spring ๐Ÿฟ๐Ÿฟ

Een collectieve weg uit de klimaatcrisis door werkers en klimaatactivisten samen.

๐ŸงŠโ˜€๏ธ Sinds de eerste COP (1992) is de jaarlijkse CO_2-uitstoot niet gedaald, maar met meer dan 60% toegenomen. Waarom? En vooral: hoe kunnen we de klimaatcrisis stoppen?

In The Loud Spring analyseren wetenschappers als Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten en vakbondsleden de grenzen waar de klimaatbeweging tegen aan loopt. En met animaties verbeeldt de film een toekomst waarin mensen op hun werk samen de macht bouwen om de fossiele industrie te stoppen. Belangrijk! Omdat het einde van de wereld makkelijker voor te stellen is dan het einde van kapitalisme.

๐Ÿ™Ž๐Ÿ™โ€โ™€๏ธNa elke screening volgt een panelgesprek met mensen uit de klimaat- en vakbeweging om zo verschillende perspectieven te belichten.

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑย Let op: De film is afwisselend in het Duits en Engels met Nederlandse ondertiteling. Het panelgesprek is ook in het Nederlands.

๐Ÿ’ช Lokaal georganiseerd met steun van Milieudefensie, Extinction Rebellion NL en Netwerk Klimaat FNV ๐Ÿ’ช

๐ŸŽŸ๏ธ Koop je tickets via: worm.stager.co/web/tickets
Een overzicht van alle screenings van The Loud Spring kan je op deze pagina vinden: milieudefensie.nl/doe-mee/kom-naar-de-vertoning-van-the-loud-spring. Let op, koop je tickets voor 10 november niet via die pagina.