Heading for Extinction (NL)

Algemene informatie

  • Date: Dinsdag 30 mei 2023
  • Time: 19:00-20:00
  • Locatie: De Sering (Rhoneweg 6, 1043 AH Amsterdam)
  • Taal: Nederlands

De wetenschap is duidelijk: we worden geconfronteerd met opwarming van de aarde, uitsterven van soorten en verlies van biodiversiteit, extreme vervuiling, verzuring van wateren en vernietiging van bossen. We stevenen af op een catastrofe als we niets ondernemen. Hoe om te gaan met deze angstaanjagende realiteit?

In het eerste deel van deze lezing geven we een overzicht van de stand van zaken van de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis. Alles wordt onderbouwd met wetenschappelijke inzichten. Je hebt geen voorkennis nodig.

In het tweede deel vertellen we over Extinction Rebellion, een beweging van burgers die zien dat een andere aanpak nodig is. Wat wil Extinction Rebellion bereiken, hoe willen we dat doen, wat zijn onze uitgangspunten en kernwaarden, en waarom zal dit werken?

Praktische informatie

Vooraf en/of naderhand is er de kans om te eten van de volkskeuken van De Sering (100% plantaardig eten op basis van donatie tussen €2,50 en €7,50). Ook is er deze avond een actiespreekuur  van 20:00 tot 21:00 waar je met al je vragen terecht kan. Inschrijven is niet nodig, maar wordt gewaardeerd zodat we een idee hebben hoeveel mensen er komen. Inschrijven kan via deze link.

 

Details
Date:

mei 30

Time:

19:00 - 20:00

Evenement Categorie:

Lezing

Click to Register: https://cryptpad.organise.earth/form/#/3/form/view/5ed5b1ba2eb0924427c704af8b33a968/
Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com Website:
Locatie

de Sering

Rhôneweg 6

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR