Heading for Extinction (NL)

Deze lezing is in het Nederlands.

De wetenschap is duidelijk: we worden geconfronteerd met opwarming van de aarde, uitsterven van soorten en verlies van biodiversiteit, extreme vervuiling, verzuring van wateren en vernietiging van bossen. We stevenen af op een catastrofe als we niets ondernemen. Hoe om te gaan met deze angstaanjagende realiteit?

In het eerste deel van deze lezing geven we een overzicht van de stand van zaken van de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis. Alles wordt onderbouwd met wetenschappelijke inzichten. Je hebt geen voorkennis nodig.

In het tweede deel vertellen we over Extinction Rebellion, een beweging van burgers die zien dat een andere aanpak nodig is. Wat wil Extinction Rebellion bereiken, hoe willen we dat doen, wat zijn onze uitgangspunten en kernwaarden, en waarom zal dit werken?

Praktische informatie

De lezing is in De Sering (Rhoneweg 6, 1043 AH Amsterdam) van 18:30 tot 19:30. Naderhand is er de kans om te eten van de volkskeuken van De Sering (eten op basis van donatie tussen €2,50 en €7,50). Naderhand is er van 20:30 tot 21:30 nog een actiespreekuur waar je met al je vragen terecht kan. Inschrijven is niet nodig.

Details
Date:

mei 9

Time:

18:30 - 19:30

Evenement Categorie:

Lezing

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com
Locatie

de Sering

Rhôneweg 6

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR