Kappen met kolen blokkade 15e keer!

Op zaterdag 18 maart gaan we opnieuw actie voeren tegen het gebruik van kolen in Nederland. Dat doen we omdat kolen klimaatopwarming versnellen en we juist zouden moeten stoppen met kolen. Desondanks kiest de overheid ervoor kolencentrales langer open te houden. Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van steenkool, de meest schadelijke fossiele brandstof voor het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Dit is de veertiende in een reeks estafetteblokkades die zich richten op grootverbruikers van kolen en plekken waar kolen worden overgeslagen. We gaan door met onze blokkade-acties totdat de Nederlandse overheid stopt met het faciliteren van kolen als brandstof in al zijn facetten. Sluit je aan en stop deze waanzin! Zie www.kappenmetkolen.nl voor meer informatie.

Locatie: Westelijk Havengebied, Amsterdam
Tijd: vanaf 8:00 (later aansluiten mogelijk)
Actiebriefing (online): 14 maart, 20:30 (Zoom-link: https://us02web.zoom.us/j/8108842010 );
Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen

Details
Date:

maart 18

Time:

8:00 - 14:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion NL

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

volgt nog

Westelijk Havengebied

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR