Kappen met kolen blokkade

Actie

4 februari 2023

8:00 tot 11:00

Westelijk Havengebied, Amsterdam

Prijs: Gratis

Dit evenement is minder geschikt als je nieuw bent bij XR. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen.
Op zaterdag 4 februari gaan we opnieuw actie voeren tegen het gebruik van kolen in Nederland. Dat doen we omdat kolen klimaatopwarming versnellen en we juist zouden moeten stoppen met kolen. Desondanks kiest de overheid ervoor kolencentrales langer open te houden. Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van steenkool, de meest schadelijke fossiele brandstof voor het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Deze actie vindt plaats in de vorm van verschillende eenpersoonsblokkades, waarbij de deelnemers elkaar estafettegewijs afwisselen. Dit is de twaalfde in een reeks estafetteblokkades die zich richten op grootverbruikers van kolen en plekken waar kolen worden overgeslagen. We gaan door met onze blokkade-acties totdat de Nederlandse overheid stopt met het faciliteren van kolen als brandstof in al zijn facetten. Sluit je aan en stop deze waanzin! Zie www.kappenmetkolen.nl voor meer informatie.

Locatie: Westelijk Havengebied, Amsterdam; Tijd: vanaf 08:00 (later aansluiten mogelijk); Actiebriefing (online): donderdag 2 februari, 20:00 (Zoom-link volgt); Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen

Locatie

Westelijk Havengebied, Amsterdam


Organisatie

Extinction Rebellion NL

info@extinctionrebellion.nl