Kappen met kooks

Op zaterdag 13 januari gaan we opnieuw actie voeren tegen het gebruik van kolen in Nederland. Dat doen we omdat kolen klimaatopwarming versnellen en we juist zouden moeten stoppen met kolen. Desondanks kiest de overheid ervoor kolencentrales langer open te houden. Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van steenkool, de meest schadelijke fossiele brandstof voor het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Dit keer richten we ons opnieuw op Tata Steel, de grootste uitstoter en vervuiler van Nederland. Met onze actie willen we aandacht vragen voor de verwoestende gevolgen van de bedrijfsprocessen van Tata Steel IJmuiden voor mens, natuur en klimaat. We hebben één simpele eis: sluit zo snel mogelijk Kooksgasfabrieken 1 & 2. Die veroorzaken de grootste overlast en de meeste schade en leiden aantoonbaar tot talloze sterfgevallen in de omgeving. Kappen met kolen, kappen met kooks! Zie www.kappenmetkolen.nl voor meer informatie.

Locatie: Wijk aan Zee
Tijd: 12:00-18:00
Actiebriefing (online): vrijdag 12 januari, 20:30 (link)
Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen

Details
Date:

januari 13

Time:

12:00 - 18:00

Evenement Categorie:

Actie

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR