Kappen met Kooks

Op vrijdag 20 oktober gaan we opnieuw actie voeren tegen het gebruik van kolen in Nederland. Dat doen we omdat kolen klimaatopwarming versnellen en we juist zouden moeten stoppen met kolen. Desondanks kiest de overheid ervoor kolencentrales
langer open te houden. Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van steenkool, de meest schadelijke fossiele brandstof voor het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Dit keer richten we ons opnieuw op Tata Steel, de grootste uitstoter en vervuiler van Nederland. Met onze actie willen we aandacht vragen voor de verwoestende gevolgen van de bedrijfsprocessen van Tata Steel IJmuiden voor mens, natuur en klimaat. We hebben één simpele eis: sluit zo snel mogelijk Kooksfabrieken 1 & 2. Die veroorzaken de grootste overlast en de meeste schade en leiden aantoonbaar tot talloze sterfgevallen in de omgeving.

Kappen met kolen, kappen met kooks!
Zie www.kappenmetkolen.nl voor meer informatie.

Locatie: Tata Steel IJmuiden
Tijd: 9:30 verzamelen op Station Beverwijk
Actiebriefing (online): do. 19 okt., 19:30 (link volgt)
Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen

Details
Date:

oktober 20

Time:

9:30

Evenement Categorie:

Actie

Event Tags:

Kappen met kolen, tata, tatasteel

Organisator

Extinction Rebellion NL

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

Station Beverwijk

Stationsplein 46

Beverwijk

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR