Klimaatalarm Gouda

Iedere eerste maandag van de maand houdt Extinction Rebellion een protest tijdens het afgaan van het luchtalarm, ons maandelijks Klimaatalarm.

Maandag 5 februari a.s. doen we dit op het plein voor het Huis van de Stad. Het Klimaatalarm zal gedurende 2024 in het teken staan van het Groene Hart. Het laagste punt van Nederland bevindt zich immers in de laagveenpolder net ten westen van Gouda op -6,74 meter N.A.P.

Wetenschappers, zoals Wim Klaassen die vrijdag 19 januari sprak op de door XR Gouda georganiseerde Klimaatavond, bevestigen dat zonder actie dit gebied in de toekomst onder water zal staan.

De urgentie zal in het protest worden gevisualiseerd door een stoel op hoge poten met daarop een pop die verbaasd naar het gestegen water kijkt en het dragen van regenkleding met accessoires door de betogers.

De Verenigde Naties hebben alle overheden wereldwijd opgeroepen de Klimaatnoodtoestand af te kondigen. Andere gemeenten gingen Gouda voor; in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Nijmegen, Haarlem en Utrecht is de Klimaatnoodtoestand al uitgeroepen.

Doe mee!

Extinction Rebellion Gouds vraagt alle Gouwenaren en maatschappelijke organisaties in Gouda op om mee te doen. Samen staan we sterker en klinken we luider.

Details
Date:

februari 5

Time:

11:45 - 12:30

Evenement Categorie:

Actie

Event Tags:

klimaatalarm

Organisator

Extinction Rebellion Gouda

Email: xrgouda@protonmail.com
Locatie

Plein voor het Huis van de Stad

Burgemeester Jamesplein 1

Gouda, ZH, NL, 2803 PG

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR